Els
qui seguiu aquest blog a través del facebook o l'instagram, sabeu que, aquest cap de
setmana, he estat a la fira i al firó de Sóller. Com és natural,
vaig firar. La recepta d'avui, els espagueti de carabassó amb pesto
d'espinacs venen servits en un plat adquirit a l'exposició de
l'Estel nou. Una recepta sana, molt suau i fàcil de preparar
Un
dels clàssics de la fira de Sóller és l'exposició de ceràmiques i confitures d'Estel nou que es fa a la rectoria. Un taller de
l'associació ASANIDESO, enfocat a la inserció laboral de persones
amb discapacitat intel·lectual. Segur que molts de vosaltres haureu
tastat les seves delicioses confitures Fet
a Sóller.
Com sempre que hi vaig, no puc passar sense adquirir-ne un pot o dos i alguna de les seves ceràmiques. No és la primera
vegada que empr les seves peces en aquest blog; els xampinyons de la
recepta anterior i les carxofes farcides hi anaven emplatats.Ingredients
Per a 4 persones
8 carabassons
Per al pesto
100 g de fulles d'espinacs
15 g de fulles d'alfàbrega
2 branques de julivert
1 all
50 g de pinyons
50 g d'oli
2 cullerades d'aigua
Sal i pebre
Preparació
Triau vuit carabassons que no siguin massa gruixuts. Netejau els carabassons i treis-ne el capoll. Amb l'ajuda d'un espiralitzador, feis els espaguetis. Coeu-los al vapor durant 3 minuts i deixau-los dins d'un col·lador perquè perdin un poc d'aigua. A l'estiu, si ho preferiu, els podeu menjar crus.
Per elaborar el pesto, en una paella, coeu molt lleument els pinyons procurant que no quedin massa torrats. Posau els espinacs, les fulles d'alfàbrega, el julivert i l'all en un recipient tubular i, amb l'ajuda de la batedora, triturau-ho tot. A continuació, abocau-hi l'oli, la sal, el pebre i bateu fins que quedi molt cremós. Finalment, afegiu-hi l'aigua i bateu de nou.
Mesclau els carabassons amb el pesto, reservant-ne una part per posar per damunt i serviu-los.
Per a saber-ne més
Fa dos anys, vaig adquirir un espiralitzador. La veritat és que n'estic encantada. Em serveix per preparar ensalades molt vistoses o, com en aquesta ocasió, fer deliciosos espagueti vegetals. Si com a mi, vos agrada menjar per la vista i per el sabor, vos el recoman. Si no disposau d'aquesta eina, podeu tallar els carabassons a rodanxes fines. N'obtendreu un resultat igual de saborós.
La recepta del pesto vos servirà per tot tipus de pasta.
El carabassó és un aliment molt hidratant i refrescant, té una proporció molt alta d'aigua. És ric en fibra, vitamina C, B9, provitamina A, potassi i magnesi. És diürètic i té efectes beneficiosos per a la vista.
Els espinacs són una bona font de vitamina A, C, E, K, B3. B2, B1 i B9. A més de minerals com el calci, ferro, potassi, magnesi i fòsfor. És una bona font d’Omega-3 i són molt recomanables per a malalts de càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada