
Fins fa dos anys i mig, les úniques algues que havia consumit en ma vida eren l'agar-agar i l'alga nori que s'utilitza a la cuina japonesa per fer els makis i el sushi. La veritat és que, a vegades, ens costa introduir alguns aliments als quals no estam habituats. El que va aconseguir enganxar-me a les algues fou el tàrtar d'algues que fabrica la casa Porto-muiños. Sempre en trobareu un potet al meu rebost. Darrerament, i després d'algunes proves, m'he avesat a preparar-lo jo mateixa. Un aperitiu fàcil i nutritiu.
Ingredients
2
g de wakame
1
g de kombu
1
g de nori
2
g de lletuga de mar
1
escalunya o 1 grell de ceba
3
cogombres envinagrats
1
cullerada de tàperes
2
cullerades d'olives negres
2
cullerades d'oli d'oliva verge
Preparació
Posau
en remull les algues durant 30 minuts. D'aquesta manera, perdran part
del iode i la sal i s'hidrataran. Després, pelau l'escalunya i
tallau-la a bocins molt petits. Si ho feis amb grell, llevau la part
més verda de les fulles. Posau a la picadora la ceba, els cogombres,
les tàperes, les olives sense pinyols i les algues. Picau-ho tot. A
mi m'agrada que es noti la textura de les algues, però si ho
preferiu, ho podeu picar fins a obtenir un paté. Finalment,
afegiu-hi les dues cullerades d'oli i remenau-ho bé.
Per
a saber-ne més
Les
algues són un aliment molt ric en minerals, vitamines, proteïnes i
aminoàcids essencials. Destaquen per la gran quantitat de calci,
iode, ferro i magnesi, vitamines B, C i E. A més, les
algues són saciants, antioxidants, antiinflamatòries, van bé per
reduir el colesterol, la glucèmia, eliminen els metalls pesats que
s'acumulen al nostre cos, estimulen el sistema immunològic i són un
potent aliat per lluitar contra el càncer, especialment, els de
mama, endometri, ovari i pròstata.
De
les algues que hem usat en aquesta recepta, la kombu és rica en
iode, potassi, calci,ferro i proteïnes. Ajuda a controlar la tensió
de la sang i el colesterol. La nori conté omega 3 i provitamina A.
La wakame té moltes proteïnes, magnesi, fòsfor, calci, vitamina B
i àcid algínic que és un potent antitumoral. La lletuga de mar
destaca per les seves propietats antioxidants i antibacterianes.
En
general, les algues tenen una gran quantitat de calci. Per tant, són
ideals per aquells qui, com jo, no preniu lactis.
Si
teniu problemes d'hipertensió, la vostra alga és l'arame posat que
té menys sal que altres algues.
Aquells
que patiu dels tiroides, convé que consulteu amb el vostre metge si
és convenient que en consumiu.
Una
alga amb molt bon gust és l'espagueti de mar que podeu utilitzar a
qualsevol saltejat de verdures.
Com sempre, vull recordar-vos que, per coure llegum, és convenient posar
a l'olla un bocí de wakame o kombu per re-mineralitzar-lo i fer-lo
més digerible.
Les
algues són tan potents en minerals que no convé excedir-se en el
seu consum. La quantitat recomanada seria mitja culleradeta d'alga
seca al dia.
Per a aquells que, com jo, no tenim una bàscula de tanta precisió, ens podries donar una idea de com mesurar els grams de les algues? Vull dir que 2 gr. de wakame, per exemple, a què equival aproximadament, una cullerada, mitja...? Moltes gràcies i enhorabona per aquest blog tan interessant i ben fet
ResponEliminaMoltes gràcies, Maria!
EliminaDisculpa el retard a la contesta.
La quantitat d'alga és més o menys la que tu dius, tal vegada la teva bàcula permet pesar a partir de 5 grams (la majoria ho fan) i les pots anar posant un poc a ull. En qualsevol cas, les proporcions no són crítiques, si hi ha un poc més d'una classe que de l'altra, en pot variar el gust una mica, però resultarà, igualment, ben bo. Les meves receptes són més bé suggeriments, i no cal respectar-les al cent per cent. Si vos agrada més una alga que l'altra o si no en disposau d'una d'elles, no vos preocupeu.
Què vagi de gust!
I tant que ha anat de gust. Mumare n'ha fet avui i l'acab de tastar i mmmmhhhh increïble. GRÀCIEEEEES
ResponElimina