Aquestes croquetes s'inspiren en les Kolokithokeftedes gregues, unes croquetes fetes amb carabassó i feta. La nostra, és una variant vegana que resulta molt suau al paladar, sana i molt refrescant. Resulta ideal com a aperitiu o per acompanyar una ensalada i és una manera senzilla per a que els nins mengin verdura sense posar emperons.
Ingredients
3
carabassons
1
grell
3
branques d'herba-sana
1
cullerada de llevat nutricional
150 g
de farina de ciuró
Sal,
pebre
Preparació
Ratllau
els carabassons, salau-los i deixau-los en un colador per tal que
perdin l'excés d'aigua. Al cap de 40 minuts, premeu-los amb les mans
i passau-los a un bol. Posau-hi el grell que haureu netejat
prèviament, tallat a rodanxes molt fines. Afegiu-hi l'herba-sana
esmicolada (podeu usar-la seca si no en teniu de fresca), el pebre,
el llevat nutricional i dues cullerades de farina de cigró. Mesclau
bé els ingredients.
Posau
farina de ciuró en un bol petit.. Amb la mescla anterior, anau fent
pilotetes i enfarinau-les fent-les rodar dins del bol.
Deixau
les pilotetes mitja hora dins la gelera.
Posau
oli en una paella, un cop ben calent, anau posant-hi les pilotes per
tal que es fregeixin fins que siguin ben rossetes. Treis-les i
posau-les damunt d'un paper de cuina per treure'n l'excés d'oli.
Serviu-les
calentes.
Per saber-ne més
El
carabassó té poques calories és un
aliment molt hidratant i refrescant. És ric en fibra, vitamina C,
B9, provitamina A, potassi i magnesi. És diürètic i té efectes
beneficiosos per a la vista.
El
llevat nutricional és un preparat que
es cultiva en una mescla de mel de canya i remolatxa que,
posteriorment, es fermenta, es pasteuritza i s'asseca. Té molta
fibra, vitamines del grup B, magnesi, fòsfor, ferro i zinc. És molt
sa i, com que està pasteuritzat, és apte per a aquelles persones
que no poden menjar aliments fermentats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada