VERDURETES TORRADES

Segur que moltes vegades, a l’estiu, heu passat per davant d’una casa i vos ha arribat la flaire DE pebres torrats que en surt de la cuina. A mi, m’encanta. Els pebres torrats sempre m’han agradat i rara és la setmana d'estiu que no en faci.

En general, a Mallorca, és costum torrar pebres o pebres i albergínia, però són moltes les verdures que hi combinen beníssim. A mi, m’agrada posar-hi tomàtiga, carabassó, blat de moro, grells o ceba. Resulta ideal per acompanyar qualsevol plat, per a fer una ensalada, una pasta o una coca. Aquí vos deix una de les variants que més m'agraden.

Ingredients
4 pebres vermells
2 albergínies
4 tomàtigues de pera
1 carabassó
1 bajoca de blat de moro
4 grells
2 alls
Alfabeguera
Oli d’oliva verge, sal, pebre de Jamaica

Preparació
Netejau els pebres, les albergínies, el carabassó i les tomàtigues. Llevau les arrels als grells i la part verda de les fulles.

Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.

Col·locau un paper de forn a la llauna. Posau un poc d’oli per damunt dels pebres, les tomàtigues, les albergínies, el carabassó i els grells. Amb paper de forn, embolicau la bajoca de blat de moro. 

Enfornau-ho durant 45 o 50 minuts Cada quart d’hora, girau les verdures per tal de que no es cremin. Passat aquest temps, apagau el forn i deixau-l'ho refredar amb la verdura a dins.

Un cop refredat, treis la llauna del forn. Preparau un bol on hi anireu posant la verdura. Treis el capoll als pebres, abocau dins del bol la mica de líquid que hagi quedat dins del pebre, pelau-los, treis les llavors i tallau-los a tires. Llevau el capoll i la pell a les albergínies i tallaules a tires. 

Llevau el primer tel als grells. Pelau les tomàtigues. Tallau el carabassó a tires o rodanxes. Llevau les fulles i els filaments a les bajoques de blat de moro i desgranau-los. Ho podeu fer a mà o amb l'ajuda d'un ganivet.

Tallau els alls a bocins molt petits o esclafau-los amb el picador d’alls. Tallucau les fulles d’alfabaguera, posau-hi la sal i el pebre. Cobriu amb oli i mesclau-ho tot.

Per a saber-ne més
Els pebres torrats aguanten tres dies a la gelera. És convenient guardar-los en pots o una carmanyola, però també els podeu empotar fent-los bullir durant 15 minuts i deixant refredar el pot posat cap per avall.

El pebre vermell és una font de vitamina C. Ajuda a regular el colesterol i és anticancerígen.

L’all és molt ric en minerals, sobretot, fòsfor, magnesi, zinc i iode. Pel que fa a les vitamines destaquen la B1, la B3 i la B6. A més té al·licina que és anticancerígena.

L’oli d’oliva verge de primera pressió en fred és el millor, ja que si per a l’extracció es fa a més temperatura, s’oxida i apareixen compostos tòxics. Com que en aquest plat, l’oli no està cuit, resulta molt sà, aporta vitamina E i serveix per a regular el colesterol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada