TORRO DE NOUS

M’encanten les festes nadalenques i, sobretot, els dinars i sopars que duren i duren a la taula. Unes hores en que la família es posa al dia i a la que rememoram com cuinaven les nostres àvies i les nostres tietes. Amb el seu llegat es preparen els mateixos plats. A vegades, un llegat ocult, perquè sempre hi havia la que no et contava el secret més amagat del plat o perquè quan et decidies a demanar la recepta, la persona que tan bé ho cuinava ja no recordava tot el procés perquè era massa vella o perquè pensaves, ingènuament, que sempre hi seria per demanar-li la recepta. En altres casos, el llegat és ben clar perquè des de petita, ajudaves a la cuina a preparar-lo.

Una de les coses que, de petita, més m’agradava preparar era el torró i, encara ara, no m'assembla Nadal si no en prepar.
 
A ca nostra, no hi falten les coques de torró, el massapà, el torró de nous i, si tenc temps el torró fluix. 
Per enguany, vos regal la recepta del torró de nous, el meu preferit.

 Ingredients 
250 g d’ametlla pelada
250 g de nous sense closca
250 g de sucre
1 tassa de crema de llet d’ametlla (a la recepta original crema de llet de vaca)
150 g de xocolata de cobertura
6 Neules
1 culleradeta d’oli o de mantega vegetal 

Preparació
Començau pelant les ametlles, encara que també podeu comprar l’ametlla capolada (al mercat ecològic la trobareu). Si vos heu decidit per l'ametlla sencera, que sempre és millor, les haureu de pelar. Per pelar-les, primer les haureu d’escaldar bullint aigua que abocareu damunt les ametlles que haureu posat a dins d'un ribell. Deixau-les en remull durant uns cinc minuts per tal que la pell es reblaneixi i es separi del bessó. Agafau les ametlles entre dos dits i pitjau de manera que el bessó surti de dins la pell.
Un cop pelada, picau-la amb la picadora o capolau-la amb la capoladora. 
Després, capolau les nous, reservant-ne unes vint senceres per decorar les barres de torró.

En una olla posau la crema de llet amb el sucre i feis-ho bullir durant uns minuts.
Mesclau la farina d’ametlla, la de nous i la mescla de crema amb sucre. Remenau- ho bé i pastau-ho amb les mans.
Dividiu la massa en bolles de la mida que vulgueu, dependrà de si voleu barres petites o grosses. Preparau una neula i, al damunt, posau-hi la bolla que anireu aplanant i donant forma fins que vos quedi rectangular o de la forma que vos vengui de gust.
Foneu la xocolata al bany maria, posant una olla amb aigua a bullir i, a dins d’aquesta, una olla més petita amb la xocolata. Un cop fusa, hi posarem una miqueta d’oli.
Abocau la xocolata fusa damunt la barra i, amb l’ajuda d'una espàtula o un ganivet, allisau-la.
Finalment, decorau les barres amb les nous que heu reservat. 

Per a saber-ne més 
Com sempre vos record, el sucre s’ha de menjar amb molta moderació.

Quant als fruits secs, són saníssims. Les nous, a més d’omega 3, molt saludable per reduir els nivells del colesterol, tenen vitamina E que és un potent antioxidant, vitamines B1, B, B3 i B6 necessaris per a molts de processos del nostre organisme. També tenen coure, zinc i manganès. Són ideals per prevenir les malalties cardiovasculars, prevenen les malalties neurodegeneratives i són molt recomanables per a els malats de càncer ja que ens protegeixen dels radicals lliures.
Les ametlles, també són molt recomanables pels seus olis i per la seva aportació de calci.
En definitiva, si el menjau amb moderació, en podreu obtenir beneficis per a la salut.
Bones festes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada