CUSCÚS DE COLIFLOR


Aquest plat no és més que una variant de la tradicional coliflor ofegada. Es tracta d’un fals cuscús apte per a celíacs. Una manera deliciosa de menjar aquesta crucífera que tan beneficiosa resulta per a la nostra salut.


Ingredients

1 coliflor

1 manat de grells

80 g de panses

80 g de pinyons (o qualsevol altre fruit sec)

Oli, sal, pebre, cúrcuma, nou moscada, canyella


Preparació

Amb un ratllador fi, ratllau les flors de la coliflor reservant el tronxo per a preparar altres plats com un cuinat de llegums o un puré de verdures. Netejau els grells retirant-ne les arrels, el primer tel i la part més forta de les fulles. Tallau-los a rodanxes molt fines. 


Remulleu les panses dins d’un tassó d’aigua.


Posau oli en una greixonera amb els grells. Salpebreu-los i sofregiu-los fins que siguin transparents. Afegiu-hi la coliflor, els pinyons i les panses. Especiau-ho amb la cúrcuma, la nou moscada i la canyella. Abocau-hi una tassa d’aigua i remenau –ho bé. Tapau-ho i deixau-ho coure devers quinze minuts. De tant en tant, remenau-ho per a evitar que s’aferri. Si ho creis convenient, afegiu-hi una mica més d’aigua.


Per a saber-ne més

La coliflor, com les altres crucíferes, són molt riques en vitamina C, gairebé igual que la taronja. També conté B9 (àcid fòlic) i B6 molt necessàries per al sistema nerviós. Pel que fa a minerals, té calci, potassi, ferro I sofre. 
 

Les crucíferes i les al·liàcies ens protegeixen del càncer i de les possibles recidives. És molt convenient per al sistema digestiu i, en concret, per a les persones amb la malaltia de Crohn o colitis ulcerosa.


La nou moscada, la cúrcuma i la canyella són molt convenients per a combatre el càncer i resulten molt beneficioses per a les persones diabètiques, posat que baixen l’índex glucèmic.


També podeu preparar aquest plat amb bròquil o combinant ambdues crucíferes.

3 comentaris:

  1. Em podries aclarir si el cuscús el bulls a part o amb les verdures?
    Moltes gràcies i enhorabona pel primer aniversari del blog. Que en puguis fer molts, de manera que ens puguis il.lustrar amb els teus coneixements d'alimentació i salut que tant ens interessen

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      En realitat, com pots veure als ingredients, en aquesta recepta,la coliflor ratllada és la que sembla cuscús. Si bé del de blat, no en n'hi ha gens ni mica. D'aquesta manera, ens resulta un plat és apte per a celíacs.

      Elimina