Aquest plat no és més que una variant de la tradicional coliflor ofegada. Es tracta d’un fals cuscús apte per a celíacs. Una manera deliciosa de menjar aquesta crucífera que tan beneficiosa resulta per a la nostra salut.
Ingredients
1
coliflor
1
manat de grells
80
g de panses
80
g de pinyons (o qualsevol altre fruit sec)
Oli,
sal, pebre, cúrcuma, nou moscada, canyella
Preparació
Amb
un ratllador fi, ratllau les flors de la coliflor reservant el tronxo
per a preparar altres plats com un cuinat de llegums o un puré de
verdures. Netejau els grells retirant-ne les arrels, el primer tel
i la part més forta de les fulles. Tallau-los a rodanxes molt fines.
Remulleu
les panses dins d’un tassó d’aigua.
Posau
oli en una greixonera amb els grells. Salpebreu-los i sofregiu-los
fins que siguin transparents. Afegiu-hi la coliflor, els pinyons i les panses. Especiau-ho amb la cúrcuma, la nou
moscada i la canyella. Abocau-hi una tassa d’aigua i remenau –ho
bé. Tapau-ho i deixau-ho coure devers quinze minuts. De tant en tant,
remenau-ho per a evitar que s’aferri. Si ho creis convenient,
afegiu-hi una mica més d’aigua.
Per
a saber-ne més
La
coliflor, com les altres crucíferes, són molt riques en vitamina C,
gairebé igual que la taronja. També conté B9 (àcid fòlic) i B6
molt necessàries per al sistema nerviós. Pel que fa a minerals, té
calci, potassi, ferro I sofre.
Les
crucíferes i les al·liàcies ens protegeixen del càncer i de les
possibles recidives. És molt convenient per al sistema digestiu i,
en concret, per a les persones amb la malaltia de Crohn o colitis
ulcerosa.
La
nou moscada, la cúrcuma i la canyella són molt convenients per a
combatre el càncer i resulten molt beneficioses per a les persones
diabètiques, posat que baixen l’índex glucèmic.
També
podeu preparar aquest plat amb bròquil o combinant ambdues
crucíferes.
Em podries aclarir si el cuscús el bulls a part o amb les verdures?
ResponEliminaMoltes gràcies i enhorabona pel primer aniversari del blog. Que en puguis fer molts, de manera que ens puguis il.lustrar amb els teus coneixements d'alimentació i salut que tant ens interessen
Bon dia,
EliminaEn realitat, com pots veure als ingredients, en aquesta recepta,la coliflor ratllada és la que sembla cuscús. Si bé del de blat, no en n'hi ha gens ni mica. D'aquesta manera, ens resulta un plat és apte per a celíacs.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina