La
recepta d'avui és ben fàcil de preparar encara que és una mica
enredosa de fer. Un acompanyament deliciós per a qualsevol plat. El
resultat és molt plantós i deixareu amb la boca oberta als vostres
convidats. Un plat més sà i molt més econòmic que les patates
fregides. Què més podem desitjar!
Ingredients
Per
a 6 persones
6
patates mitjanes
6
alls
sàlvia
farigola
romaní
oli
i sal
Preparació
Triau
unes patates que siguin ben sanes, ovalades i llises. Netejau-les amb
un raspall per llevar-los la terra que puguin tenir. Col·locau-les
damunt una cullera grossa de fusta i laminau en fulls de 2
mil·límetres sense arribar a tallar-les del tot. La cullera vos
facilitarà el treball perquè quan el ganivet arribi a la vorera hi
topareu. La patata ha de quedar com un ventall.
Tallau
l'all a làmines fines i tallucau algunes fulles de sàlvia, romaní
i farigola.
Posau
una safata d'enfornar amb una mica d'oli a la base. Posau-hi les
patates. A continuació, repartiu l'all i algunes fulles de sàlvia
entre les làmines de les patates i el romaní, la farigola i un poc
més de sàlvia per damunt. Salau i ruixau amb oli de manera que
passi entre els fulls.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 200º durant 10 minuts. Introduïu-hi la
safata i abaixau a 180º. Coeu les patates devers 45 minuts.
Ja
les teniu a punt per treure-les a taula.
Per
a saber-ne una mica més
Les
patates són riques en vitamina C, magnesi, calci i fòsfor. Tenen un
alt contingut de midó el qual proporciona molta energia.
La
millor manera de menjar la patata és al vapor o bullida ja que
d'aquesta manera protegeix i desinflama les mucoses intestinals.
També, heu de saber, que si està cuinada d'un dia per l'altre,
resulta un probiòtic molt bo per als nostres intestins i, per tant,
són molt aconsellables per aquells que pateixen de Crohn o colitis.
És
cert que fetes al forn no resulten tan saludables com al vapor, però
per descomptat, ho són molt més que fregides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada