PATATES HASSELBACK

La recepta d'avui és ben fàcil de preparar encara que és una mica enredosa de fer. Un acompanyament deliciós per a qualsevol plat. El resultat és molt plantós i deixareu amb la boca oberta als vostres convidats. Un plat més sà i molt més econòmic que les patates fregides. Què més podem desitjar!

Ingredients
Per a 6 persones
6 patates mitjanes
6 alls
sàlvia
farigola
romaní
oli i sal

Preparació
Triau unes patates que siguin ben sanes, ovalades i llises. Netejau-les amb un raspall per llevar-los la terra que puguin tenir. Col·locau-les damunt una cullera grossa de fusta i laminau en fulls de 2 mil·límetres sense arribar a tallar-les del tot. La cullera vos facilitarà el treball perquè quan el ganivet arribi a la vorera hi topareu. La patata ha de quedar com un ventall.



Tallau l'all a làmines fines i tallucau algunes fulles de sàlvia, romaní i farigola.

Posau una safata d'enfornar amb una mica d'oli a la base. Posau-hi les patates. A continuació, repartiu l'all i algunes fulles de sàlvia entre les làmines de les patates i el romaní, la farigola i un poc més de sàlvia per damunt. Salau i ruixau amb oli de manera que passi entre els fulls.

Enceneu el forn i graduau-lo a 200º durant 10 minuts. Introduïu-hi la safata i abaixau a 180º. Coeu les patates devers 45 minuts.

Ja les teniu a punt per treure-les a taula.

Per a saber-ne una mica més
Les patates són riques en vitamina C, magnesi, calci i fòsfor. Tenen un alt contingut de midó el qual proporciona molta energia.

La millor manera de menjar la patata és al vapor o bullida ja que d'aquesta manera protegeix i desinflama les mucoses intestinals. També, heu de saber, que si està cuinada d'un dia per l'altre, resulta un probiòtic molt bo per als nostres intestins i, per tant, són molt aconsellables per aquells que pateixen de Crohn o colitis.

És cert que fetes al forn no resulten tan saludables com al vapor, però per descomptat, ho són molt més que fregides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada