Com
ja vos he comentat en altres ocasions, a ca nostra ens agrada menjar
els aliments que corresponen a la temporada. A la primavera, els
nostres camins i camades ens ofereixen una de les joies de la nostra
cuina: els espàrrecs. Un producte de temporada, ecològic i local
100%. Si no en podeu anar a cercar, els podreu trobar, fàcilment, al
mercat. El plat que vos propòs és un pastís molt senzill de fer,
molt gustós i plantós. Com que es pot menjar calent o fred, resulta
ideal si preparau un dinar o sopar.
Ingredients
200
g d'espàrrecs
100
g de pèsols
150
g de pastanagó
1
ceba grossa
5
ous
250
g de crema de llet de civada
2
cullerades de farina de blat de moro
Oli,
sal, pebre bo, canyella, nou moscada, clau
Preparació
Retirau
la part més forta dels espàrrecs i tallau-los a bocinets d'uns dos
centímetres. Reservau-ne 8 de sencers per decorar el pastís.
Esclovellau els pèsols. Pelau el pastanagó i tallau-lo a rodanxes o
a quarts de rodanxa, segons el gruix del pastanagó. Retirau el
primer tel, el capoll i les arrels a la ceba i tallau-la a rodanxes
fines.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
Posau
aigua a bullir. Quan alci el bull, tirau-hi els espàrrecs i els
pèsols. Bulliu-los durant 5 minuts. Després afegiu-hi el pastanagó
i feis-ho bullir 3 minuts més. Colau-ho i posau-ho dins aigua freda
durant mig minut. Colau-ho altre pic.
En
una paella posau-hi oli i la ceba. Salpebrau-la i sofregiu-la fins
que estigui transparent. Després, posau-hi els espàrrecs, els
pèsols i el pastanagó. Saltejau-ho durant 2 minuts.
En
un bol, bateu els ous i abocau-hi la crema de llet de civada, la
farina de blat de moro i les espècies. Bateu-ho tot. Ajuntau-hi les
verdures saltejades.
Posau
oli al motlle i tirau-hi la mescla. Col·locau els espàrrecs sencers
que havíeu reservat, com vos agradi més i enfornau-ho. Coeu-ho durant 45
minuts.
Per a
saber-ne més
Els
espàrrecs són rics en fibra, vitamines B2 i B9. Són molt bons per
combatre l'estrenyiment, són diürètics i ajuden a reduir el
colesterol i a millorar el sistema nerviós, la vista, les ungles.
Els
pèsols combaten l'arteriosclerosi i ajuden a reduir el colesterol.
Tenen lecitina, magnesi, vitamina C i calci.
Les
pastanagues són molt riques en beta carotè,
vitamines i minerals (magnesi, potassi, calci, fòsfor, ferro,
sodi...), antocianines i antioxidants.
Recordau
usar ous de gallines criades en llibertat. Si voleu prescindir-ne,
podeu substituir-los per una mescla d'aigua i farina de ciuró a
parts iguals.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada