PASTÍS D'ESPÀRRECS

Com ja vos he comentat en altres ocasions, a ca nostra ens agrada menjar els aliments que corresponen a la temporada. A la primavera, els nostres camins i camades ens ofereixen una de les joies de la nostra cuina: els espàrrecs. Un producte de temporada, ecològic i local 100%. Si no en podeu anar a cercar, els podreu trobar, fàcilment, al mercat. El plat que vos propòs és un pastís molt senzill de fer, molt gustós i plantós. Com que es pot menjar calent o fred, resulta ideal si preparau un dinar o sopar.



Ingredients

200 g d'espàrrecs
100 g de pèsols

150 g de pastanagó

1 ceba grossa

5 ous

250 g de crema de llet de civada

2 cullerades de farina de blat de moro

Oli, sal, pebre bo, canyella, nou moscada, clau



Preparació

Retirau la part més forta dels espàrrecs i tallau-los a bocinets d'uns dos centímetres. Reservau-ne 8 de sencers per decorar el pastís. Esclovellau els pèsols. Pelau el pastanagó i tallau-lo a rodanxes o a quarts de rodanxa, segons el gruix del pastanagó. Retirau el primer tel, el capoll i les arrels a la ceba i tallau-la a rodanxes fines.



Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.



Posau aigua a bullir. Quan alci el bull, tirau-hi els espàrrecs i els pèsols. Bulliu-los durant 5 minuts. Després afegiu-hi el pastanagó i feis-ho bullir 3 minuts més. Colau-ho i posau-ho dins aigua freda durant mig minut. Colau-ho altre pic.



En una paella posau-hi oli i la ceba. Salpebrau-la i sofregiu-la fins que estigui transparent. Després, posau-hi els espàrrecs, els pèsols i el pastanagó. Saltejau-ho durant 2 minuts.



En un bol, bateu els ous i abocau-hi la crema de llet de civada, la farina de blat de moro i les espècies. Bateu-ho tot. Ajuntau-hi les verdures saltejades.



Posau oli al motlle i tirau-hi la mescla. Col·locau els espàrrecs sencers que havíeu reservat, com vos agradi més i enfornau-ho. Coeu-ho durant 45 minuts.



Per a saber-ne més

Els espàrrecs són rics en fibra, vitamines B2 i B9. Són molt bons per combatre l'estrenyiment, són diürètics i ajuden a reduir el colesterol i a millorar el sistema nerviós, la vista, les ungles.



Els pèsols combaten l'arteriosclerosi i ajuden a reduir el colesterol. Tenen lecitina, magnesi, vitamina C i calci.



Les pastanagues són molt riques en beta carotè, vitamines i minerals (magnesi, potassi, calci, fòsfor, ferro, sodi...), antocianines i antioxidants.



Recordau usar ous de gallines criades en llibertat. Si voleu prescindir-ne, podeu substituir-los per una mescla d'aigua i farina de ciuró a parts iguals.



Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada