HAMBURGUESES DE QUINOA I LLENTIES


 
A vegades resulta difícil aconseguir que els menuts mengin llegum i, per contra, resulta fàcil que devorin hamburgueses, salsitxes i tota mena de menjar ràpid. Amb aquestes hamburgueses, probablement, no tendreu cap dificultat per fer que s'acompleixin els seus desitjos i els vostres. Als que no teniu menuts, també vos agradaran. Una bona manera de menjar sa, equilibrat i molt pràctiques per portar d'excursió o a la feina dins d'una carmanyola. Vos en present dues versions amb la mateixa base perquè trieu les que més vos agradin. Les primeres s'han aromatitzat amb curri i,per aquells als que no agraden els gusts orientals, n'hem preparat unes altres de xampinyons.


Ingredients
Per a 6 hamburgueses
Hamburgueses amb curri 
100 g de quinoa 
100 g de llenties vermelles 
50 g de galleta picada 
1 all 
1 branca de julivert 
1 cullerada de curri 
1 cullerada d'oli d'oliva verge 
2 g d'alga Kombu 
Sal i pebre

Hamburgueses amb xampinyons 
100 g de quinoa 
100 g de llenties vermelles 
50 g de galleta picada 
50 g de ceba 
50 g de xampinyons 
1 cullerada d'oli d'oliva verge 
2 g d'alga Kombu 
Sal, pebre, nou moscada, canyella i clau en pols. 

Preparació 
La primera part és comuna a les dues variants. 

Posau a bullir les llenties amb l'alga kombu durant 10 minuts. Rentau la quinoa amb aigua i bulliu-la amb la proporció de dues mesures d'aigua per una de quinoa devers 17 minuts. Escolau les llenties i triturau-les amb la batedora. Mesclau-ho tot dins d'un bol i afegiu-hi la galleta picada. 

Ara, si feis les de curri, afegiu-hi un all ben picat, el julivert tallat petitó (també hi podeu posar coriandre), el curri, l'oli i la sal i pebre. Mesclau-ho tot. 

Si feis les de xampinyons, començareu netejant els xampinyons. Retirau el primer tel a la ceba. Tallau-ho tot ben petit o passau-ho per la picadora. En una paella posau la ceba, salpebreu i coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi els xampinyons i la nou moscada, la canyella i un polsim de clau. Sofregiu. Quan sigui cuit, afegiu-hi la quinoa i les llenties i remenau-ho tot. 

En ambdós casos, deixau refredar la pasta i, després, preparau una safata amb paper de forn. Anau preparant les hamburgueses fent una pilota que aplanareu o amb un motlle rodó. Deixau a la gelera mitja hora. Finalment, les coureu a una paella amb una mica d'oli. Si les voleu conservar, el paper vos servirà per posar-ne una sobre l'altra. 

Per a saber-ne més 
Els llegums són rics en proteïnes que milloren quan es combinen amb altres cereals que, no necessàriament, s’han de consumir a la mateixa menjada. Són riques en vitamina B i ferro, fibra, lignans i moltes altres substàncies bones per la nostra salut. Seria convenient menjar-ne quatre o cinc vegades a la setmana, sobretot, si seguiu una dieta vegetariana. 

La quinoa és un aliment d’alt valor nutricional, te moltes proteïnes i aminoàcids necessaris per formar les proteïnes, en especial , la lisina del que en són deficitaris la majoria de cereals. És rica en fibra, però no té gluten, per tant, és apte per a celíacs. També té ferro, magnesi, fòsfor, zinc i omega 3. A més, ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids, la hipertensió i, a més, té una potent acció antiinflamatòria i anticancerosa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada