
A vegades resulta difícil aconseguir que els menuts mengin llegum i, per contra, resulta fàcil que devorin hamburgueses, salsitxes i tota mena de menjar ràpid. Amb aquestes hamburgueses, probablement, no tendreu cap dificultat per fer que s'acompleixin els seus desitjos i els vostres. Als que no teniu menuts, també vos agradaran. Una bona manera de menjar sa, equilibrat i molt pràctiques per portar d'excursió o a la feina dins d'una carmanyola. Vos en present dues versions amb la mateixa base perquè trieu les que més vos agradin. Les primeres s'han aromatitzat amb curri i,per aquells als que no agraden els gusts orientals, n'hem preparat unes altres de xampinyons.
Ingredients
Per a 6 hamburgueses
Hamburgueses
amb curri
100 g de quinoa
100 g de llenties
vermelles
50 g de galleta picada
1 all
1 branca de julivert
1 cullerada de curri
1 cullerada d'oli
d'oliva verge
2 g d'alga Kombu
Sal i pebre
Hamburgueses amb xampinyons
Hamburgueses amb xampinyons
100 g de quinoa
100 g de llenties
vermelles
50 g de galleta picada
50 g de ceba
50 g de xampinyons
1 cullerada d'oli
d'oliva verge
2 g d'alga Kombu
Sal, pebre, nou
moscada, canyella i clau en pols.
Preparació
Preparació
La primera part és
comuna a les dues variants.
Posau a bullir les
llenties amb l'alga kombu durant 10 minuts. Rentau la quinoa amb
aigua i bulliu-la amb la proporció de dues mesures d'aigua per una
de quinoa devers 17 minuts. Escolau les llenties i triturau-les amb
la batedora. Mesclau-ho tot dins d'un bol i afegiu-hi la galleta
picada.
Ara, si feis les de
curri, afegiu-hi un all ben picat, el julivert tallat petitó (també
hi podeu posar coriandre), el curri, l'oli i la sal i pebre.
Mesclau-ho tot.
Si feis les de
xampinyons, començareu netejant els xampinyons. Retirau el primer
tel a la ceba. Tallau-ho tot ben petit o passau-ho per la picadora.
En una paella posau la ceba, salpebreu i coeu-la fins que sigui
transparent. Afegiu-hi els xampinyons i la nou moscada, la canyella i
un polsim de clau. Sofregiu. Quan sigui cuit, afegiu-hi la quinoa i
les llenties i remenau-ho tot.
En ambdós casos,
deixau refredar la pasta i, després, preparau una safata amb paper
de forn. Anau preparant les hamburgueses fent una pilota que
aplanareu o amb un motlle rodó. Deixau a la gelera mitja hora.
Finalment, les coureu a una paella amb una mica d'oli. Si les voleu
conservar, el paper vos servirà per posar-ne una sobre l'altra.
Per a saber-ne més
Per a saber-ne més
Els llegums són rics
en proteïnes que milloren quan es combinen amb altres cereals que,
no necessàriament, s’han de consumir a la mateixa menjada. Són
riques en vitamina B i ferro, fibra, lignans i moltes altres
substàncies bones per la nostra salut. Seria convenient menjar-ne
quatre o cinc vegades a la setmana, sobretot, si seguiu una dieta
vegetariana.
La quinoa és un aliment d’alt valor nutricional, te moltes proteïnes i aminoàcids necessaris per formar les proteïnes, en especial , la lisina del que en són deficitaris la majoria de cereals. És rica en fibra, però no té gluten, per tant, és apte per a celíacs. També té ferro, magnesi, fòsfor, zinc i omega 3. A més, ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids, la hipertensió i, a més, té una potent acció antiinflamatòria i anticancerosa.
La quinoa és un aliment d’alt valor nutricional, te moltes proteïnes i aminoàcids necessaris per formar les proteïnes, en especial , la lisina del que en són deficitaris la majoria de cereals. És rica en fibra, però no té gluten, per tant, és apte per a celíacs. També té ferro, magnesi, fòsfor, zinc i omega 3. A més, ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids, la hipertensió i, a més, té una potent acció antiinflamatòria i anticancerosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada