PÚDING DE CHIA

La chia és un d’aquests aliments que fins fa poc no es podien trobar a les botigues mallorquines, però que avui en dia és fàcil trobar-lo a les prestatgeries de molts comerços. Les seves propietats nutricionals el fan molt recomanable. El púding que vos present, no té cap complicació i resulta un berenar molt complet i una bona manera de començar el dia. També el podeu menjar de postres o a mitjan matí. Les possibilitats de preparació són infinites, aquí vos en deix una de les que, personalment, més m'agraden.


Ingredients

100 ml de llet de coco (es pot substituir per llet de civada o d'ametlla)

1 cullerada sopera de llavors de chia

1 culleradeta de cacau pur en pols

Gerds, coco assecat, nibs de cacau a discreció.


Preparació

Posau en un recipient amb tapadora la llet i afegiu-hi la cullerada de llavors de chia i el cacau. Remenau-ho i deixau-ho durant cinc minuts. Tornau a remenar-ho i guardau-ho a la gelera tapat durant 8 hores. Durant aquest temps les llavors absorbeixen l’aigua i creixen donant a la mescla una textura espessa.


Per acabar, afegiu-hi la fruita i els complements que desitgeu, en el nostre cas, gerds, coco i nibs de cacau.


Per a saber-ne més

Es pot preparar el púding amb qualsevol llet vegetal, amb suc de fruites o aigua. Si el voleu amb una textura més cremosa hi podeu posar crema de llet vegetal, a mi m'agraden la d'ametlla i la de coco. La proporció sempre és la mateixa. 
 

El cacau es pot substituir per farina de garrofa (en podeu trobar feta a Mallorca) o per coco ratllat.

Per acabar, s’hi pot afegir qualsevol fruita, o confitura.


Si el voleu dolç hi podeu afegir estèvia o xarop d'agave.


La chia (sàlvia hispànica) era cultivada pels asteques a l’època precolombina. Les llavors són una bona font d’Omega 3, de proteïnes, vitamina B, calci, fòsfor, magnesi, potassi i ferro. Redueix el colesterol i els triglicèrids, regenera els teixits. És saciant i no conté gluten. Com a font d’antioxidants és molt beneficiós per a les persones amb càncer. Se’n recomana una dosi de dues cullerades diàries.


El coco és ric en vitamines del grup B, C i E, calci, ferro, fòsfor, magnesi, potassi, zinc i fibra.

El cacau també és ric en antioxidants i magnesi. És beneficiós per a protegir la nostra memòria, regula el sucre de la sang, és molt recomanable per a prevenir el càncer.

2 comentaris:

  1. Enhorabona, Maria Antònia, per aquest blog!!!
    Des del punt de vista formal és impecable, nítid, amb unes fotos precioses que fan goig i, des del punt de vista del contingut, no en parlem, ben escrit, ben explicat. Té el valor afegit d'assabentar- nos de les propietats dels aliments, d'adaptar el menjar mallorquí al que ara sabem que és saludable.
    I què en direm de la col.lecció de plats que ens mostres! ( em referesc aquí als recipients)
    Gràcies per compartir amb nosaltres els teus coneixements i el teu temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per les teves paraules. Saber que el que he après pot ajudar a altres, m'anima a continuar. Gràcies de nou.

      Elimina