CARABASSONS FARCITS

 
Ja ha arribat la calor i el mercat s'omple de fruites i verdures estiuenques com són els carabassons, les albergínies, els pebres, els nispros o els albercocs. Encara podem aprofitar les darreres verdures d'hivern, però la veritat és que, al menys jo, enyor aquelles que no he menjat des de la temporada passada. Ja sabeu que a la cuina de Verduretes a la mallorquina, sempre hi trobareu el que és propi de l'estació, posat que apostam per un producte local, ecològic i de temporada. Avui, hem preparat uns carabassons farcits de verduretes. Es preparen en poc temps i queden molt vistosos.


Ingredients

Per a quatre persones

4 carabassons

1 ceba

1 pastanagó

8 mongetes planes

4 xampinyons

100 ml de crema de llet de civada

4 cullerades de farina de blat de moro

Oli, sal, pebre, canyella, nou moscada



Preparació

Si usau carabassons rodons com els de la fotografia, tallau la part del capoll de manera que vos quedi una tapadoreta. Amb una cullera, buidau-ne l'interior deixant les parets d'una gruixa de 5 mm. Si usau carabassons llarguers, xapau-los per la meitat i buidau-los. Picau la polpa dels carabassons. Pelau el pastanagó i ratllau-lo. Llevau el tronquet a les mongetes i tallau-les a bocins petits. Retirau la base del tronc dels xampinyons i laminau-los. Llevau el primer tel a la ceba i ratllau-la.



Posau a coure els carabassons al vapor. Si són rodons, hauran de coure uns 8 minuts, si són llarguers, bastaran 5 minuts.



En una paella posau la ceba, salpebrau-la i sofregiu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi les mongetes. Dos minuts més tard, afegiu-hi la polpa dels carabassons, el pastanagó, i els xampinyons. Sofregiu-ho devers 7 minuts. Rectificau de sal i pebre i posau-hi la canyella i la nou moscada. En ésser cuit, abocau-hi la crema de llet de civada i remenau-ho. Feis-ho coure un minut i, després, posau-hi la farina, a poc a poc, fins que espesseixi. No deixeu de remenar-ho i coeu-ho un minut més.



Ompliu les barquetes dels carabassons amb el farciment.



Per a saber-ne més

El carabassó és un aliment molt hidratant i refrescant, té una proporció molt alta d'aigua. És ric en fibra, vitamina C, B9, provitamina A, potassi i magnesi. És diürètic i té efectes beneficiosos per a la vista.



La ceba té vitamines B, C i minerals. És diürètica, antibiòtica i antihipertensiva. A més, afavoreix el manteniment de la flora intestinal i redueix l'excés de sucre a la sang. La quercetina de la ceba potencia l'efecte de la quimioteràpia i posseeix propietats antiinflamatòries que la fan molt indicada pels pacients amb càncer.



Els xampinyons són un aliment ric en proteïnes, minerals i fibra. Tenen una potent acció antitumoral i milloren el sistema immunitari.


2 comentaris:

  1. Fan moltes ganes de menjar! Crec que demà les faré! Enhorabona pel blog, és molt interessant!

    ResponElimina