Ja
ha arribat la calor i el mercat s'omple de fruites i verdures
estiuenques com són els carabassons, les albergínies, els pebres,
els nispros o els albercocs. Encara podem aprofitar les darreres
verdures d'hivern, però la veritat és que, al menys jo, enyor
aquelles que no he menjat des de la temporada passada. Ja sabeu que a
la cuina de Verduretes a la mallorquina, sempre hi trobareu el que és
propi de l'estació, posat que apostam per un producte local,
ecològic i de temporada. Avui, hem preparat uns carabassons farcits
de verduretes. Es preparen en poc temps i queden molt vistosos.
Ingredients
Per
a quatre persones
4
carabassons
1
ceba
1
pastanagó
8
mongetes planes
4
xampinyons
100
ml de crema de llet de civada
4
cullerades de farina de blat de moro
Oli,
sal, pebre, canyella, nou moscada
Preparació
Si
usau carabassons rodons com els de la fotografia, tallau la part del
capoll de manera que vos quedi una tapadoreta. Amb una cullera,
buidau-ne l'interior deixant les parets d'una gruixa de 5 mm. Si usau
carabassons llarguers, xapau-los per la meitat i buidau-los. Picau la
polpa dels carabassons. Pelau el pastanagó i ratllau-lo. Llevau el
tronquet a les mongetes i tallau-les a bocins petits. Retirau la base
del tronc dels xampinyons i laminau-los. Llevau el primer tel a la
ceba i ratllau-la.
Posau
a coure els carabassons al vapor. Si són rodons, hauran de coure uns
8 minuts, si són llarguers, bastaran 5 minuts.
En
una paella posau la ceba, salpebrau-la i sofregiu-la fins que sigui
transparent. Afegiu-hi les mongetes. Dos minuts més tard, afegiu-hi
la polpa dels carabassons, el pastanagó, i els xampinyons.
Sofregiu-ho devers 7 minuts. Rectificau de sal i pebre i posau-hi la
canyella i la nou moscada. En ésser cuit, abocau-hi la crema de llet
de civada i remenau-ho. Feis-ho coure un minut i, després, posau-hi
la farina, a poc a poc, fins que espesseixi. No deixeu de remenar-ho
i coeu-ho un minut més.
Ompliu
les barquetes dels carabassons amb el farciment.
Per a
saber-ne més
El
carabassó és un aliment molt hidratant i refrescant, té una
proporció molt alta d'aigua. És ric en fibra, vitamina C, B9,
provitamina A, potassi i magnesi. És diürètic i té efectes
beneficiosos per a la vista.
La
ceba té vitamines B, C i minerals. És diürètica, antibiòtica i
antihipertensiva. A més, afavoreix el manteniment de la flora
intestinal i redueix l'excés de sucre a la sang. La
quercetina de la ceba potencia l'efecte de la quimioteràpia i
posseeix propietats antiinflamatòries que la fan molt indicada pels
pacients amb càncer.
Els
xampinyons són un aliment ric en proteïnes, minerals i fibra. Tenen
una potent acció antitumoral i milloren el sistema immunitari.
Fan moltes ganes de menjar! Crec que demà les faré! Enhorabona pel blog, és molt interessant!
ResponEliminaMoltes gràcies! Bon profit!
Elimina