COCARROIS DE CEBA

 Els cocarrois són la meva perdició, m’agraden tots, de bledes, de coliflor, de verdura variada, però per damunt de tot, els de ceba són els meus preferits. A Manacor hi són típics i, de petita, ens els preparava la tia Sebastiana, la qual tenia mans d’àngel per a preparar rebosteria i tota classe de treballs manuals. Sempre que en prepar, no puc deixar de pensar en ella, d'enyorar-la i d'agrair-li que ens estimàs tant.


A la recepta original s’hi posaven dos bocins de sobrassada i la pasta duia un vermell d'ou. A la que vos present s’han eliminat i substituït la sobrassada per una bona ensalgada de pebre bord de tap de cortí. D'aquesta manera, en podeu menjar tant si sou vegetarians, com vegans.


Ingredients

Per a 8 cocarrois

100 g d’aigua

110 g d’oli d’oliva

300 g de farina d’espelta i,un poc més, per enfarinar l’aprimador i la taula

1 kg de ceba blanca


Preparació

Començau preparant la ceba dues hores abans. Retirau-ne el primer tel i, amb la mandolina, tallau-les a rodanxes ben fines. Salpebreu-ho, ruixau-ho amb oli, remenau-ho bé i deixau-ho en un col·lador perquè perdi l'aigua.


Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.


Unes hores més tard, espremeu, tant com pogueu, la ceba amb les mans. D'aquesta manera traurà l'aigua. Afegiu-hi pebre bord de tap de cortí i una mica més d'oli. 
 

Després, preparau la pasta. Posau en un ribell l'aigua, l'oli i la farina. Pastau-la fins que quedi una pasta uniforme. 
 

Enfarinau la taula i l'aprimador, agafau una porció de pasta de la mida d'una mandarina i aprimau-la amb l'aprimador. Procurau que vos quedi rodona i ben primeta. Posau la ceba al bell mig i doblegau la pasta agafant les voreres fins que s'ajuntin. Tancau el cocarroi i entorcillau-lo. Per a aquells qui no n'heu fet mai, aquí vos deix un vídeo de com es fa.


Posau-los en una llauna amb paper de forn. Enfornau-los i coeu-los entre 50 minuts i una hora. Dependrà del vostre forn.


Per a saber-ne més

Mai em cans de recomanar el consum de ceba. És un aliment ric en vitamines B, C i minerals. Té una acció diürètica, antibiòtica i antihipertensiva. És molt indicada en casos de refredats. A més, afavoreix el manteniment de la flora intestinal i redueix l'excés de sucre a la sang. La quercetina de la ceba potencia l'efecte de la quimioteràpia i posseeix propietats antiinflamatòries que la fan molt indicada pels pacients amb càncer. En definitiva, un aliment saníssim.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada