Els
cocarrois són la meva perdició, m’agraden tots, de bledes, de
coliflor, de verdura variada, però per damunt de tot, els de ceba
són els meus preferits. A Manacor hi són típics i, de petita, ens
els preparava la tia Sebastiana, la qual tenia mans d’àngel per a
preparar rebosteria i tota classe de treballs manuals. Sempre que en
prepar, no puc deixar de pensar en ella, d'enyorar-la i d'agrair-li
que ens estimàs tant.
A
la recepta original s’hi posaven dos bocins de sobrassada i la
pasta duia un vermell d'ou. A la que vos present s’han eliminat i
substituït la sobrassada per una bona ensalgada de pebre bord de tap de cortí. D'aquesta manera, en podeu menjar tant si sou vegetarians,
com vegans.
Ingredients
Per
a 8 cocarrois
100
g d’aigua
110
g d’oli d’oliva
300
g de farina d’espelta i,un poc més, per enfarinar l’aprimador i
la taula
1
kg de ceba blanca
Preparació
Començau
preparant la ceba dues hores abans. Retirau-ne el primer tel i, amb
la mandolina, tallau-les a rodanxes ben fines. Salpebreu-ho,
ruixau-ho amb oli, remenau-ho bé i deixau-ho en un col·lador perquè
perdi l'aigua.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
Unes
hores més tard, espremeu, tant com pogueu, la ceba amb les mans.
D'aquesta manera traurà l'aigua. Afegiu-hi pebre bord de tap de
cortí i una mica més d'oli.
Després,
preparau la pasta. Posau en un ribell l'aigua, l'oli i la farina.
Pastau-la fins que quedi una pasta uniforme.
Enfarinau
la taula i l'aprimador, agafau una porció de pasta de la mida d'una
mandarina i aprimau-la amb l'aprimador. Procurau que vos quedi rodona
i ben primeta. Posau la ceba al bell mig i doblegau la pasta agafant
les voreres fins que s'ajuntin. Tancau el cocarroi i entorcillau-lo.
Per a aquells qui no n'heu fet mai, aquí vos deix un vídeo de com es
fa.
Posau-los
en una llauna amb paper de forn. Enfornau-los i coeu-los entre 50
minuts i una hora. Dependrà del vostre forn.
Per
a saber-ne més
Mai
em cans de recomanar el consum de ceba. És un aliment ric en
vitamines B, C i minerals. Té una acció diürètica, antibiòtica i
antihipertensiva. És molt indicada en casos de refredats. A més,
afavoreix el manteniment de la flora intestinal i redueix l'excés
de sucre a la sang. La quercetina de la ceba potencia l'efecte de la
quimioteràpia i posseeix propietats antiinflamatòries que la fan
molt indicada pels pacients amb càncer. En definitiva, un aliment
saníssim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada