SABÓ CASOLÀ. DE LA CUINA A LA RENTADORA

D’acord, no es menja. Però surt de la nostra cuina. Aquest sabó, fet amb l’oli usat per fregir el menjar, me'l va ensenyar a fer el meu germà. Si, com a mi, vos agrada reciclar, aprofitar el que teniu, estalviar i, sobretot, utilitzar productes sense conservants, perfums, ni altres additius, aquesta recepta vos interessarà. 

Ingredients 
2 l d’aigua
250 g d’oli de cuina usat
50 g de sosa (millor granulada)
1 culleradeta de sal
Una garrafa 

Preparació 
Mesclau l’aigua i la sosa dins d’una garrafa de plàstic gruixat. Tapau-la i remenau bé. Afegiu-hi l’oli i la sal. Tornau a remenar.

Durant una setmana, remenau-ho diàriament (poden ser alguns dies més, dependrà de la temperatura). Al començament, veureu que un cop remenada, la mescla es va separant. De cada dia que passi, la mescla es farà més uniforme i la part blanca cada vegada serà més gran. En estar totalment blanca , deixau-la reposar dues setmanes. Durant aquest temps, cada parell de dies, afegiu-li un poc d’aigua calenta i remenau-la. Així ho farem fins a obtenir la consistència de gel (entre ¾ i 1 l d’aigua).

Amb aquest sabó, que renta beníssim, no és necessari usar suavitzant. Si voleu aromatitzar la roba, podeu afegir al calaix de la rentadora oli essencial de lavanda. 

Per saber-ne més 
Rentant amb aquest sabó, estalviareu doblers, reciclareu i, el més important, no fareu mal al medi ambient ni a la vostra salut. Heu de saber que els sabons industrials porten moltíssimes substàncies que, a la llarga, poden produir càncer i moltes altres malalties. Què més bé que usar productes que restin toxicitat a la nostra vida.

Ja està fet el sabó. A RENTAR!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada