CREMA DE FONOLL

Avui vos present una crema de fonoll que he après a fer fa poc, gràcies al llibre La buona cucina di casa (2014) de les germanes Simili. La recepta original duia mantega i parmesà, però posat que jo no prenc lactis, l’he adaptada a la meva manera. Té un aroma fresc i és, simplement deliciosa. Un plat que podeu menjar calent o, a l’estiu, ben fred. Esper que vos agradi.
 
Ingredients 
Per a 4 persones
 
2 bulbs de fonoll grossos 
2 patates 
1 ceba 
750 ml d’aigua (aproximadament) 
100 ml de crema de llet d’ametlla 
Oli, sal, pebre bo, pebre de Jamaica 

Preparació 
Netejau els bulbs de fonoll, llevau-los la part inferior que és menys tendra. Tallau-los en bocins fins. Reservau les fulles verdes. Pelau i netejau les patates. Tallau-les a bocins. Llevau el primer tel de la ceba i tallau-la. 

Posau una olla al foc amb un poc d'oli, el fonoll, la ceba i la patata.  Remenau-ho tot devers dos minuts. Abocau-hi l’aigua. Tapau l’olla i feis-ho bullir durant uns 20 minuts. Salpebreu, afegiu-hi la crema de llet i feis coure un minut més.

Triturau-ho amb la batedora o el passa-puré. 

Per saber-ne més 
El fonoll ajuda a reduir el colesterol i la hipertensió. Està indicat en casos d’artritis, artrosi i colon irritable. Ajuda a incrementar les defenses i va molt bé per curar úlceres i el reuma. A més a més, és antiinflamatori i té antioxidants i, per tant, ajuda a combatre el càncer. 

De la ceba, no me cansaré mai de recomanar-la. Té minerals com el calci, el magnesi, ferro, potassi; és una font de vitamines A, B, C i E; és bactericida; disminueix el nivell de sucre de la sang i és anticancerosa. 

Si voleu fer aquesta crema menys calòrica, bulliu la verdura sense sofregir-la amb oli. 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada