PER SANT BLAI, SENYORETS DE MANACOR

Quan era petita, la meva tia Sebastiana, a qui estimava com a una padrina, en arribar sant Blai, el 3 de febrer, ens preparava senyorets. Uns crespells amb formes de pagesos, porquets, guitarres, peixos que els meus germans i jo menjàvem amb il·lusió mentre hi jugàvem. En aquell temps, els senyorets es duien a beneir perquè sant Blai, per mitjà d'aquests dolços beneïts, ens guardàs del mal de coll. N’estic ben orgullosa de la meva cama manacorina, així que, fidel a les tradicions, farem senyorets per sant Blai.

Ingredients
1 kg de farina
300 g de sucre
3 vermells d’ou
400 ml d’oli
100 ml de suc de taronja

Preparació
En un ribell posau l’oli, el suc de taronja i els vermells d’ou. Ho remenam bé. Quan està ben mesclat, li incorporam el sucre i la farina. Començam a pastar. Si la pasta s’aferra a les mans, haureu de posar un poc més de farina. Quan està ben pastat, deixau-la una mitja hora a la gelera. Vos serà més fàcil treballar-la.

Enceneu el forn a 160-170º. Dependrà del vostre forn. Posau paper d'enfornar a una llauna.

Aprimau la pasta amb l'aprimadora, deixau-la d'un centímetre. Començau a tallar els senyorets amb els motlles de que disposeu. Anau col·locant-los a la llauna.

Enfornau durant 15 minuts. Aquest temps és aproximat perquè dependrà de la gruixa de les figures i del vostre forn. En veure que agafen color, treis-les del forn. Esperau a que siguin freds abans d'emplatar-los, sinó es podrien trencar.

Per saber-ne més
Aquesta recepta no du saïm, l'original en portava 300 grams que he substituït per oli. 
 
Podeu guardar-los en una capsa de metall, un pot de vidre o una carmanyola. Amb aquesta quantitat de farina en surten 3 llaunes. 

Com tots els dolços, menjau-los amb moderació.

Bon Sant Blai!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada