PASTA FRESCA AMB LES GERMANES SIMILI

El mes passat, em regalaren una màquina de fer pasta italiana. No havia fet mai pasta fresca, així que no sabia per on començar. La meva germana em va suggerir veure una entrevista realitzada a les germanes Simili i publicada a El comidista del País. Al cap d’una estona, estava encarregant el seu llibre Pasta fresca al auténtico estilo italiano. Los secretos de la pasta hecha en casa (2015). Seguint els seus consells, prepararem pasta fresca. La millor pasta que mai haureu menjat.

Les Sorelle Simili, així són conegudes a Itàlia, són dues dones majors amb un èxit mediàtic impressionant. Han dirigit una escola de cuina a Bolonya, han sortit a nombrosos programes televisius i han publicat diversos llibres que es troben entre els més venuts a Itàlia. No són llibres de cuina vegetariana, però moltes receptes són, fàcilment, adaptables. 
 
Com que m’han agradat tant les Sorelle, he adquirit La buona cucina di casa, amb receptes típiques de la cuina bolonyes. 

Ingredients 
Per a 4 persones 
330 g de farina morena de xeixa 
3 ous 

Preparació 
Tamisau la farina per tal de que estigui esponjada damunt la superfície de treball o bé dins d'un ribell. Formau un volcà i, al centre, posau-hi els ous. Potser vos sobri o falti una mica de farina, dependrà de la mida dels ous. Amb una forqueta començau a batre els ous i, a poc a poc, anau incorporant la farina. Quan ja no es pot batre amb la forqueta, agafau una rasqueta fina i tapau des de l’exterior cap a l’interior. Pastau lleument. Tapau amb un plat i rentau-vos les mans. Un cop tengueu les mans netes, tornau a pastar suaument, fent rodar la pasta sobre la taula fins que estigui llisa. Tapau-la i deixau reposar entre 20 i 30 minuts.

Ara si no teniu màquina de fer pasta, amb l’aprimadora, aprimau la pasta, estenent-la. Aquesta acció s'haurà de repetir un parell de pics per poder fer una làmina ben fina. Finalment, tallau-la com vos vengui de gust. 

Si com jo, ho feis amb la màquina, anau passant la làmina de pasta pels rodets. Veureu que té distintes posicions. Començau per la de més gruixa i acabau per la penúltima més prima. Les Sorelle Simili aconsellen no arribar a l'última posició. Un cop aprimada, passau-la pel rodet de tallar o tallau-la manualment.

Si l'heu de coure immediatament, posau l’aigua al foc. En bullir, tirau-hi la sal i tot seguit la pasta. Remenau-ho i tapau-ho. Mig minut més tard, destapau, remenau i tornau a tapar. Un minut després estarà cuita. 

Un cop acabada, posau un col·lador dins la safata on voleu servir-la i abocau-hi la pasta. L'aigua calenta encalentirà la safata i ajudarà a mantenir calenta la pasta.

Reservau unes dues cullerades de l'aigua de cocció per lligar la salsa amb que l'acompanyareu. 

Per saber-ne més 
Si la voleu reservar per un altre moment, la podeu deixar assecar damunt una canastra amb un cànyom o, si són tallarins, penjant-los amb una canya. En aquest cas, haureu de coure-la durant més estona. 

La pasta fresca també permet la congelació.

Per la nostra recepta, hem usat farina morena de xeixa. Sembla que sempre és millor usar una farina no massa refinada. D'altra banda, com més integral sigui més nutritiva serà la pasta. 

Mans a la feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada