CANELONS DE XAMPINYONS


En aquests dies de festes nadalenques, un dels plats que les nostres mares solen cuinar són els canelons. Com que m'agrada conservar les tradicions, aquí vos present uns canelons farcits de xampinyons. Un plat senzill, festiu i que vos en llepareu els dits.

 Per a 4 persones
16 plaques de canelons
500 g de xampinyons portobello
2 cebes
3 tomàtigues de ramellet
80 g de flocs de civada
3 cullerades de farina de xeixa integral
Oli, sal, pebre bo, canyella, nou moscada

Per la beixamel
1 ceba
400 g de crema de llet de civada
Oli, sal, pebre bo, nou moscada

Preparació
Posau els flocs de civada a remullar durant mitja hora. Sofregiu la ceba amb una mica d’oli d’oliva verge dins d’una paella. Salpebreu. Quan la ceba sigui daurada, afegiu la tomàtiga rallada. En estar cuita (ho notareu perquè brilla), aboqueu-hi els xampinyons picats o talladets a bocins molt petitons, els flocs de civada, la canyella i la nou moscada. Deixau-ho coure. Un cop cuit, tirau-hi la farina i remenau fins que la pasta es desferri de la paella.

Preparau la pasta dels canelons com vos indiqui el paquet o, si vos animau, podeu fer pasta fresca.

Enceneu el forn i graduau-lo a 180º i mentre esperau que sigui calent preparau la beixamel.

En una olla, sofregiu la ceba salpebrada fins que sigui doradeta. Afegiu-hi la crema de civada, la nou moscada i deixau que bulli uns minuts.

Ompliu els canelons escampant la pasta per tota la superfície de la placa. Així aconseguireu que la pasta i el farciment es fonguin millor a la boca. Col·locau-los dins una palangana amb una mica d’oli al fons. Cubriu amb la beixamel i enfornau durant uns 20 minuts.

Per saber-ne més
Els xampinyons, com tots els bolets són molt importants en la prevenció del càncer. Tenen una substància, el lentinan, que estimula el sistema immunològic . A més són rics en minerals . La vitamina C augmenta els beneficis que n'obtenim.

Si voleu, podeu completar aquest plat amb una cullerada de llavors de chia que podeu afegir al farciment dels canelons i fer-lo un aliment més complet.