CREMA DE CARABASSA

Després de les torrades pròpies de sant Antoni i sant Sebastià, vos propòs un plat que el vostre cos agrairà: una crema de carabassa. Per fer-la més nutritiva l'hem enriquit amb un grapat de llenties vermelles. Un plat ben senzill de preparar, que agrada, fins i tot, als infants. Au idò, anem a per feina!

Ingredients

800 g de carabassa

80 g de llenties vermelles

150 g de patata

1 porro

200 g de crema de llet d'ametlla

650 g d'aigua

Oli d'oliva verge, sal, pebre bo, pebre de Jamaica, mitja culleradeta de cúrcuma 

Preparació

Començau preparant la verdura. Netejau el porro, llevant el primer tel, les arrels i la part més verda de la cua. Tallau-lo a rodanxes fines. Pelau la carabassa i retirau-ne les pipes i tallau-la a daus. Pelau la patata i tallau-la igual que la carabassa.

Posau a l'olla un raig d'oli i el porro. Salpebrau. Sofregiu fins que el porro estigui transparent. Afegiu-hi la carabassa i la patata. Remenau-ho durant un minut i abocau-hi l'aigua, les llenties i la cúrcuma. Remenau i tapau. Coeu a foc suau durant vint minuts.

Aturau el foc, afegiu-hi la crema de llet d'ametlla, el pebre de Jamaica i rectificau de sal.

Triturau amb la batedora o passau-ho pel passa-puré.

Ho podeu servir amb unes pipes de gira-sol o uns crostons de pa torrat i un raig d'oli d'oliva. 

Per saber-ne més

La carabassa és molt rica en beta-carotè, vitamina A, C, B2, B5, B6, K i també licopè, que és una substància anticancerosa molt potent que també trobam a les tomàtigues.

A aquesta crema li hem afegit llenties vermelles pelades. Les llenties són un aliment molt ric en proteïnes, vitamines, ferro i zinc, fibra, antioxidants, folats i lignans. A més, aquestes llenties pelades, couen molt ràpidament i són més digeribles.

Les ametlles són un complement ideal per aquells que no preneu lactis. Tenen una proporció molt alta de calci. 

Si voleu, podeu completar aquesta recepta amb un poc de gomasi (sal de sèsam) o tahin fets a base de sèsam. Unes llavors amb molts d'antioxidants. A ca nostra, sempre n'hi ha i el pos a molts de plats. 

Què vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada