PEBRES FARCITS AMB CUSCÚS

L'estiu ens ofereix unes fruites i verdures que fan mengera just veure-les. Això és el que em va passar quan vaig trobar aquests pebres vermells tan rodonets al mercat ecològic de la plaça dels Patins. Tot d'una vaig pensar que els havia de preparar d'alguna manera gustosa i que em servissin per presentar-los com a recipient. Vaig decidir farcir-los amb tabulé de cuscús i fou tot un encert.

No sé a vosaltres, però a mi, el tabulé, una ensalada amb sèmola pròpia del Marroc i d'altres països orientals, sobretot del Líban, m'agrada molt. Trob que a l'estiu és un plat senzill, de fàcil preparació i molt refrescant. Evidentment, el podeu preparar en un bol convencional, sense els pebres, però teniu per ben segur que resulta molt més vistós si el presentau com avui vos propòs.


Ingredients

4 pebres vermells rodonets

1 tassó de cuscús integral

1,2 tassons d’aigua

1 tomàtiga grosseta

1 pebre ros

1 cogombre

1 ceba

60 g de panses

40 g d’albercocs secs

10 branques d’herba-sana

½ llimona

Oli, sal i pebre bo


Preparació

Posau el cuscús en un bol, juntament amb les panses i els albercocs que haureu tallat a bocins petits. Bulliu l’aigua i, en bullir, abocau-la damunt del cuscús. Immediatament, tapau-ho amb una tapadora. Deixau-ho reposar durant 5 minuts. Després, ruixau-ho d’oli i del suc de mitja llimona. Remenau-ho perquè el gra no faci pilots.


Tallau el capoll als pebres de manera que quedi com una tapadoreta. Llevau-li les llavors.


Tallau la tomàtiga a daus. Treieu el capoll al pebre ros, retirau-li les llavors i tallau-lo a quadrets petits. Pelau el cogombre i tallau-lo a daus petitons. Llevau el primer tel a la ceba i tallau-la a bocinets. Posau-ho tot dins d'un bol, ruixau-ho amb oli, posau-hi sal, pebre bo i l’herba-sana tallucada. 

Remenau-ho. Després, afegiu-hi el cuscús i tornau a remenar.


Enceneu el forn i graduau-lo a 180 graus.


Ompliu els pebres amb el cuscús ruixau-los amb oli i enfornau-los durant 30 minuts.


Per a saber-ne més

Els pebres vermells (pebrots) tenen una gran quantitat de vitamina C. Més que els cítrics. També tenen provitamina A, B i E. Ajuden a regular el colesterol i són anticancerígens. Com totes les solanàcies, ja sabeu que desmineralitzen, per tant, convé compensar-ho menjant altres aliments que mineralitzin el vostre cos. Una bona opció és que hi poseu una mica de gomasi amb algues.


El cuscús és una sèmola feta de cereals i, per tant, té vitamines del grup B, potassi, seleni i magnesi. Com que usam el cuscús integral, ens proporciona hidrats de carboni que el nostre cos assimilarà lentament i és molt digerible.

2 comentaris:

  1. Maria Antònia,molt bon blog, m'agrada molt!! Segueix així!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! És un plaer compartir les receptes i els coneixements adquirits.

    ResponElimina