L'estiu
ens ofereix unes fruites i verdures que fan mengera just veure-les.
Això és el que em va passar quan vaig trobar aquests pebres
vermells tan rodonets al mercat ecològic de la plaça dels Patins.
Tot d'una vaig pensar que els havia de preparar d'alguna manera
gustosa i que em servissin per presentar-los com a recipient. Vaig
decidir farcir-los amb tabulé de cuscús i fou tot un encert.
No
sé a vosaltres, però a mi, el tabulé, una ensalada amb sèmola
pròpia del Marroc i d'altres països orientals, sobretot del Líban,
m'agrada molt. Trob que a l'estiu és un plat senzill, de fàcil
preparació i molt refrescant. Evidentment, el podeu preparar en un
bol convencional, sense els pebres, però teniu per ben segur que
resulta molt més vistós si el presentau com avui vos propòs.
Ingredients
4
pebres vermells rodonets
1
tassó de cuscús integral
1,2
tassons d’aigua
1
tomàtiga grosseta
1
pebre ros
1
cogombre
1
ceba
60
g de panses
40
g d’albercocs secs
10
branques d’herba-sana
½
llimona
Oli,
sal i pebre bo
Preparació
Posau
el cuscús en un bol, juntament amb les panses i els albercocs que
haureu tallat a bocins petits. Bulliu l’aigua i, en bullir,
abocau-la damunt del cuscús. Immediatament, tapau-ho amb una
tapadora. Deixau-ho reposar durant 5 minuts. Després, ruixau-ho
d’oli i del suc de mitja llimona. Remenau-ho perquè el gra no faci
pilots.
Tallau
el capoll als pebres de manera que quedi com una tapadoreta.
Llevau-li les llavors.
Tallau
la tomàtiga a daus. Treieu el capoll al pebre ros, retirau-li les
llavors i tallau-lo a quadrets petits. Pelau el cogombre i tallau-lo
a daus petitons. Llevau el primer tel a la ceba i tallau-la a
bocinets. Posau-ho tot dins d'un bol, ruixau-ho amb oli, posau-hi
sal, pebre bo i l’herba-sana tallucada.
Remenau-ho. Després,
afegiu-hi el cuscús i tornau a remenar.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180 graus.
Ompliu
els pebres amb el cuscús ruixau-los amb oli i enfornau-los durant 30
minuts.
Per a
saber-ne més
Els pebres vermells (pebrots) tenen una
gran quantitat de vitamina C. Més que els cítrics. També tenen
provitamina A, B i E. Ajuden a regular el colesterol i són
anticancerígens. Com totes les solanàcies, ja sabeu que
desmineralitzen, per tant, convé compensar-ho menjant altres
aliments que mineralitzin el vostre cos. Una bona opció és que hi
poseu una mica de gomasi amb algues.
El cuscús és una sèmola feta de
cereals i, per tant, té vitamines del grup B, potassi, seleni i
magnesi. Com que usam el cuscús integral, ens proporciona hidrats de
carboni que el nostre cos assimilarà lentament i és molt digerible.
Maria Antònia,molt bon blog, m'agrada molt!! Segueix així!
ResponEliminaMoltes gràcies! És un plaer compartir les receptes i els coneixements adquirits.
ResponElimina