A
Mallorca, són molt típiques les raoles. A més de les d'espinacs,
se'n fan de bledes i, sobretot, de jonquillo. Quan era petita, mai no
havia sentit parlar de croquetes d’espinacs. A ca nostra, només es
menjaven raoles. És un plat molt mengívol que serveix d’entrant i
una de les millors maneres d’acostumar els infants a menjar
verdures.
1
manat d’espinacs
1
all o 2 alls tendres
2
ous o aigua amb farina de ciuró si sou vegans
1
cullerada de llet d’ametlla
2
cullerades de farina integral de xeixa
½
cullerada petita de llevat en pols
Oli,
sal, pebre bo, pebre bord de tap de cortí, moraduix
Preparació
Netejau
els espinacs i tallau la part final del tronc. Picau l’all o, si hi
posau alls tendres, tallau-los a rodanxes fines.
Coeu
els espinacs al vapor durant uns 2 o 3 minuts. Els espinacs tenen
molta d’aigua, convé que, un cop cuits, els deixeu dins d’un
colador perquè l’amollin. Tallau-los a bocins petits o, si teniu
una picadora manual, picau-los.
En
un bol bateu els ous, mesclau-hi la llet d’ametlla, la farina, el
llevat, la sal, les espècies i el moraduix.
Encalentiu
l’oli dins d’una paella. Convé que l’oli cobreixi tota la
base. Quan sigui calent, tirau-hi la mescla a cullerades formant les
raoles. En haver-se pres i daurat d’un costat, girau-les. Un cop
cuites, eliminau l’excés d’oli posant-les damunt de paper
absorbent de cuina.
Per
saber-ne més
Els
espinacs són una bona font de vitamina A, C, E, K, B3. B2, B1 i B9.
A més de minerals com el calci, ferro potassi, magnesi, fòsfor i d’Omega-3.
Van
molt bé pel trànsit intestinal, per combatre les malalties
cardiovasculars, les degeneratives i el càncer.
Els
espinacs s'han de menjar amb moderació si teniu gota, artritis o
càlculs renals.
Què vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada