RAOLES D'ESPINACS


A Mallorca, són molt típiques les raoles. A més de les d'espinacs, se'n fan de bledes i, sobretot, de jonquillo. Quan era petita, mai no havia sentit parlar de croquetes d’espinacs. A ca nostra, només es menjaven raoles. És un plat molt mengívol que serveix d’entrant i una de les millors maneres d’acostumar els infants a menjar verdures.


Ingredients

1 manat d’espinacs

1 all o 2 alls tendres

2 ous o aigua amb farina de ciuró si sou vegans

1 cullerada de llet d’ametlla

2 cullerades de farina integral de xeixa

½ cullerada petita de llevat en pols

Oli, sal, pebre bo, pebre bord de tap de cortí, moraduix


Preparació

Netejau els espinacs i tallau la part final del tronc. Picau l’all o, si hi posau alls tendres, tallau-los a rodanxes fines.


Coeu els espinacs al vapor durant uns 2 o 3 minuts. Els espinacs tenen molta d’aigua, convé que, un cop cuits, els deixeu dins d’un colador perquè l’amollin. Tallau-los a bocins petits o, si teniu una picadora manual, picau-los.


En un bol bateu els ous, mesclau-hi la llet d’ametlla, la farina, el llevat, la sal, les espècies i el moraduix.


Encalentiu l’oli dins d’una paella. Convé que l’oli cobreixi tota la base. Quan sigui calent, tirau-hi la mescla a cullerades formant les raoles. En haver-se pres i daurat d’un costat, girau-les. Un cop cuites, eliminau l’excés d’oli posant-les damunt de paper absorbent de cuina.


Per saber-ne més

Els espinacs són una bona font de vitamina A, C, E, K, B3. B2, B1 i B9. A més de minerals com el calci, ferro potassi, magnesi, fòsfor i d’Omega-3.


Van molt bé pel trànsit intestinal, per combatre les malalties cardiovasculars, les degeneratives i el càncer.


Els espinacs s'han de menjar amb moderació si teniu gota, artritis o càlculs renals.

Què vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada