EL BLOG



Benvinguts a Verduretes a la mallorquina! Som na Maria Antònia Llull. Fa aproximadament dos anys, per salut, vaig començar el camí cap al vegetarianisme. Un estil de vida que feia anys m'atreia, però del que en sentia un cert respecte. La falta d'informació, em duia a pensar que podria dur-me a problemes de salut. Res més enfora de la realitat. Per a mi, el canvi d'alimentació, m'ha portat a millorar-la i a gaudir del menjar com mai abans havia fet. He de reconèixer que els principis foren una mica complicats. Aprendre a menjar equilibradament i sense carències du el seu temps.
El que tenia clar quan vaig triar aquest estil de vida era que no volia perdre els sabors i aromes de la cuina de ma mare. De principi, fer cuina mallorquina vegetariana, no resulta massa difícil, posat que molts dels nostres plats tenen, com a base, les verdures i llegums. Això no obstant, va ser necessari fer proves amb nous ingredients i tenir-ne presents d’altres que equilibrassin les menjades. De tot el que vaig aprendre en aquest procés, en surt Verduretes a la mallorquina. Quedi clar que és un recull de la meva experiència d’aficionada a la cuina i no el d'una professional. Res més enfora de la meva intenció!
Què és Verduretes a la mallorquina? És un lloc on podreu trobar receptes mallorquines vegetarianes i d’altres a les que, sense ser–ho, la carn ha estat substituïda per ingredients que els aporten una textura i sabor similar. Ara bé, posat que la cuina mallorquina ha estat permeable i ha anat prenent, des de sempre, aliments i plats d’altres cultures, també aquí podreu trobar cuina que sense ser tradicional, per el seu sabor i valor nutricional, ens hem fet ben nostra.
D'altra banda, de la cuina de ca nostra no només en surt menjar, sinó que en surten aliments saludables i compromesos. Volem apostar per aliments ecològics, saludables i, si és possible, locals i de temporada. No tendria sentit intentar fer bona cuina desequilibrant la nostra salut i el nostre entorn. Demanant productes locals, podem ajudar al camp mallorquí a mantenir-se actiu. Demanant que siguin ecològics, cream una tendència que pot convertir la nostra illa en un camp privilegiat, lliure de pesticides i abonaments químics i, en definitiva, un entorn saludable.
Verduretes a la mallorquina té present que la cuina és molt més que uns fogons i dues olles. Per tant, si m'ho permeteu, també parlarem d'alimentació, olles, condiments, consells per cuinar i mantenir l'ordre dins la cuina, llibres, cinema i molt més.
Dit això, esper que ens trobem, sempre que us vengui de gust, en aquest lloc i que el que s'hi indica us pugui ésser d'utilitat.
Au idò, cap a la cuina falta gent!