Benvinguts a Verduretes a la mallorquina! Som na Maria Antònia Llull. Fa aproximadament dos anys, per salut, vaig començar el camí cap al vegetarianisme. Un estil de vida que feia anys m'atreia, però del que en sentia un cert respecte. La falta d'informació, em duia a pensar que podria dur-me a problemes de salut. Res més enfora de la realitat. Per a mi, el canvi d'alimentació, m'ha portat a millorar-la i a gaudir del menjar com mai abans havia fet. He de reconèixer que els principis foren una mica complicats. Aprendre a menjar equilibradament i sense carències du el seu temps.
El
que tenia clar quan vaig triar aquest estil de vida era que no volia
perdre els sabors i aromes de la cuina de ma mare. De principi, fer
cuina mallorquina vegetariana, no resulta massa difícil, posat que
molts dels nostres plats tenen, com a base, les verdures i llegums. Això no obstant, va ser necessari fer proves amb nous ingredients i tenir-ne
presents d’altres que equilibrassin les menjades. De tot el que
vaig aprendre en aquest procés, en surt Verduretes a la
mallorquina. Quedi clar que és un recull de la meva experiència
d’aficionada a la cuina i no el d'una professional. Res més
enfora de la meva intenció!
Què
és Verduretes a la mallorquina? És un lloc on podreu trobar receptes mallorquines vegetarianes
i d’altres a les que, sense ser–ho, la carn ha estat substituïda per ingredients que els aporten una textura i sabor similar. Ara
bé, posat que la cuina mallorquina ha estat permeable i ha anat prenent, des de sempre, aliments i plats d’altres cultures,
també aquí podreu trobar cuina que sense ser tradicional, per el seu
sabor i valor nutricional, ens hem fet ben nostra.
D'altra
banda, de la cuina de ca nostra no només en surt
menjar, sinó que en surten aliments saludables i compromesos. Volem
apostar per aliments ecològics, saludables i, si és possible, locals i de temporada. No tendria sentit intentar fer bona
cuina desequilibrant la nostra salut i el nostre entorn. Demanant
productes locals, podem ajudar al camp mallorquí a mantenir-se
actiu. Demanant que siguin ecològics, cream una tendència que pot
convertir la nostra illa en un camp privilegiat, lliure de pesticides
i abonaments químics i, en definitiva, un entorn saludable.
Verduretes
a la mallorquina té present que la cuina és molt més que uns
fogons i dues olles. Per tant, si m'ho permeteu, també parlarem d'alimentació,
olles, condiments, consells per cuinar i mantenir l'ordre dins la
cuina, llibres, cinema i molt més.
Dit
això, esper que ens trobem, sempre que us vengui de gust, en aquest lloc i que el que s'hi indica us pugui
ésser d'utilitat.
Au
idò, cap a la cuina falta gent!