Avui
vos present una recepta sana, vistosa, mengívola i bona de preparar.
Els xampinyons m'encanten i si, com a mi, menjau pensant en la salud,
el sabor, però també per la vista, aquesta és una de les millors
maneres de cuinar-los. Vos poden servir com a picada en un aperitiu o
com a acompanyament de qualsevol darreria.
Ingredients
Per
a 4 persones
10
xampinyons portobello grossos
½
ceba
100
ml de crema de llet d’ametlla
8
mitjes nous
Oli
d’oliva, sal, pebre bo, canyella, nou moscada
Preparació
Tallau
un mil·límetre de la base del tronc dels xampinyons. Arrabassau el
tronc a 8 d’ells. Retirau el primer tel a la ceba. Picau dos
xampinyons sencers, tots els tronquets i la ceba amb la picadora.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
En
una paella posau-hi un raig d’oli i coeu-hi la ceba i els
xampinyons. Salpebrau-ho. Quan estigui cuit, abocau-hi la crema de
llet d’ametlla i posau-hi la canyella i la nou moscada. Remenau-ho
un parell de minuts fins que espesseixi.
Farcir
els 8 xampinyons amb la pasta. Ruixau d’oli una safata de forn i
col·locau-hi els xampinyons farcits. Enfornau durant 15 o 20 minuts.
Serviu-los
posant mitja nou damunt cada xampinyó.
Per a saber-ne més
Els
xampinyons són un aliment ric en proteïnes, minerals i fibra. Tenen
una potent acció antitumoral i milloren el sistema immunitari.
La
ceba és rica en vitamines B, C i minerals. És diürètica,
antibiòtica i antihipertensiva, afavoreix el manteniment de la flora
intestinal i redueix l'excés de sucre a la sang. La quercetina de
la ceba potencia l'efecte de la quimioteràpia i posseeix propietats
antiinflamatòries que la fan molt indicada pels pacients amb càncer.
Les
ametlles tenen moltes proteïnes, fibra i aminoàcids.. A més,
ajuden a reduir el colesterol, afavoreixen la flora bacteriana, tenen
vitamina E, aporten molt més calci que la llet de vaca i magnesi que
ajuda a fixar aquest calci als ossos.
Les
nous són riques en fibra, minerals, vitamina B i E i omega 3. Ajuden
a baixar el colesterol i són molt apropiades pels que tenen
cardiopaties o càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada