Avui
fa un any, publicava el primer post a Verduretes a la mallorquina. La
veritat és que no podia calcular l'abast de la publicació, però
seixanta posts després, puc dir que les meves expectatives s'han
superat de molt. El blog ha tengut prop de quinze mil visites d'arreu
del món i, des de les xarxes socials (Facebook i Instagram), les
visualitzacions arriben a nivells encara més alts. Així que, des
d'aquí, vos vull agrair la vostra fidelitat.
Per
a celebrar aquest primer aniversari, vos he preparat un pastís de
xocolata i ametlla que resulta molt senzill de fer, però deliciós
per als més llépols.
Ingredients
150
g d'ametlles torrades
150
g de xocolata
150
g de sucre
150
g de margarina
4
ous
Preparació
Enceneu
el forn i graduau-l'ho a 180 graus.
Capolau
les ametlles amb la picadora.
Foneu
la xocolata amb la margarina al bany maria.
Separau
els blancs d'ou dels vermells. Pujau els blancs fins que vos quedin a
punt de neu. Mesclau els vermells amb el sucre i bateu la mescla.
Afegiu-hi l'ametlla i remenau de bell nou. Després abocau-hi la
xocolata. Finalment, afegiu-hi els blancs pujats, remenant la mescla
amb moviments suaus per tal de que quedi molt esponjosa.
Posau
margarina al motlle, abocau-hi la mescla i enfornau-ho durant uns 45
minuts. El temps dependrà del vostre forn. Podeu punxar-la per a
saber si és cuita. Pensau que ha de quedar una mica humida.
Per
a saber-ne més
Com
sempre vos dic, anau alerta amb els dolços, deixau-los només per a
les celebracions o per els dies de festa.
Les
ametlles són una font de calci, vitamina E, fibra i proteïnes, cosa que les fa molt saludables.
La
xocolata convé que sigui amb un percentatge de cacau molt alt i si
és de comerç just, molt millor. El cacau és energètic i ens fa
sentir bé, ajuda a la creació d'endorfines. És ric en antioxidants
i prevé les malalties del cor.
Quant
a la margarina, no és un dels aliments que resultin molt
recomanables. Menjau-la amb molta moderació i, sobretot, fixau-vos
que no dugui a la seva composició oli de palma.
Bon
profit i molts d'anys!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada