Avui, traspassam fronteres i preparam un plat que ve de ben lluny, concretament, del Japó. Fàcil de preparar, molt nutritiva i baixa en calories i molt adient per als vespres d'hivern. Jo el prepar amb ramen (uns fideus d'arròs japonesos), però el podeu fer sense, resultant un consomé deliciós.
El
miso és un preparat fet a base de soia i altres cereals fermentats
amb sal. És una pasta espessa molt beneficiosa per a la salut. Es
pot utilitzar per a fer sopes, com la que avui presentam, salses o
per a condimentar saltejats de verdures.
Ingredients
(per
a una persona)
300
g d'aigua o brou de verdures
3
xiitakes o qualsevol altre bolet
2
g d'alga wakame o hiziki
1
grell
1
rodanxa fina de gingebre
1
cullerada de mugi miso
1
terç d'una placa de ramen
Preparació
Remullau
les algues durant 5 o 10 minuts, dependrà de si les teniu en flocs o
en fulles.
Posau
a bullir l'aigua o el brou (jo normalment ho faig amb aigua),
juntament, amb les algues i els xiitakes tallats a trocets. Quan
comenci a bullir, afegiu-hi el ramen i esperau a que reprengui el
bull per abaixar el foc. Coeu-ho durant dos o tres minuts.
Mentre,
a un bol, posau-hi una cullerada de miso, el grell tallat a rodanxes
(al que haureu llevat les arrels, el primer tel i la part més forta
de les fulles) i el gingebre ratllat.
En
estar cuit el ramen, ho notareu perquè la placa s'haurà desfet i
els fideus quedaran fluixos i hauran augmentat de gruixa, tancau el
foc. Quan baixi el bull, agafau una mica del brou i posau-ho al bol
per a dissoldre el miso. Després, afegiu-hi la resta i ja estarà a
punt per menjar.
Si
vos ve de gust, hi podeu posar altres verdures com coliflor, col
tallada a juliana, bròquil, julivert, nap, etc.
Per
a saber-ne més
De
les distintes classes de miso, a mi, m'agrada el d'ordi (mugi).
El
miso té un ferment anomenat Koji
(aspergillus oryzae)
que és un probiòtic molt beneficiós per a la nostra salut. Conté
gran quantitat de proteïnes, vitamines i sals minerals. És
desintoxicant i depuratiu, afavoreix la digestió, és antioxidant,
regenera la flora intestinal i combat els paràsits intestinals.
Combat la radiació i la contaminació. No l'heu de fer bullir mai,
ja que en perdríeu l'efecte dels probiòtics.
L'arrel
de gingebre és una joia tant per a la cuina com per a la salut. És
energitzant, ajuda a millorar la digestió, va bé per a combatre les
nàusees (ja vos he comentant que és molt indicat per aquells qui
són tractats amb quimioteràpia). És antibacterià,
antiinflamatori, va bé contra els refredats, disminueix el
colesterol, millora la circulació de la sang i, també, afrodisíac.
Les
algues ja sabeu que remineralitzen i descontaminen el cos.
Els
xiitakes són uns dels bolets més anticancerígens que hi ha, vaja
que si ho ajuntau tot en la preparació d'aquesta sopa, resulta una
de les millors opcions per als vostres sopars.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada