A
ca nostra les croquetes sempre són ben arribades. Agraden a tothom.
Les d'avui són molt saludables i poden ser una bona opció perquè
els més petits mengin espinacs. Segons un nebot meu, són addictives.
Ingredients
1
manat d'espinacs
1
ceba mitjancera
300
ml de llet d'ametlla
100
g de farina de xeixa
1
ou
80
g de galleta picada o pa ratllat.
Oli,
sal, pebre, nou moscada, canyella
Preparació
Començarem
preparant els espinacs. Retirau les arrels als espinacs i
netejau-los. Coeu-los al vapor durant 5 minuts. Passau-los per la
picadora.
Tallau
la ceba ben petita o bé ratllau-la. Posau-la a la paella amb una
mica d'oli, sal i pebre. Coeu-la fins que sigui transparent.
Afegiu-hi els espinacs capolats, la llet i les espècies. Duis-ho a
ebullició. Quan bulli, anau afegint-hi la farina a poc a poc fins
que es faci una pasta que en remenar-la es desferri de les voreres.
Esteneu
la pasta dins d'una safata i deixau-la refredar.
Un
cop freda, tallau-la en rectangles de la mida que vos agradi.
Bateu
l'ou dins d'un bol o, si sou vegans, una mescla a parts iguales
d'aigua i farina de ciuró. En un altre bol posau-hi la galleta
picada o el pa ratllat. Anau passant les porcions de pasta per l'ou i
després per la galleta.
Un
cop fetes les croquetes, podeu optar per fregir-les dins d'oli ben
calent o coure-les al forn. A mi m'agrada fer-les al forn perquè són
menys greixoses. Si optau pel forn, enceneu el forn a 180 graus i, en
estar calent, preparau una safata amb paper de forn. Posau-hi les
croquetes que no es besin les unes amb les altres i ruixau-les amb
una mica d'oli per damunt. Enfornau-les durant 15 minuts. Després
girau-les i coeu-les durant 10 o 15 minuts més. En estar ben
daurades les podeu treure i servir ben calentes.
Per
a saber-ne més
Els
espinacs son molt poc calòrics, però molt rics en fibra, vitamines
A, C, B9, B2 i K, a més de calci, ferro, magnesi, potassi, sodi i
fòsfor. És aconsellable menjar-los cuits, si
bé crus estan deliciosos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada