CROQUETES D'ESPINACS

A ca nostra les croquetes sempre són ben arribades. Agraden a tothom. Les d'avui són molt saludables i poden ser una bona opció perquè els més petits mengin espinacs. Segons un nebot meu, són addictives.

Ingredients
1 manat d'espinacs
1 ceba mitjancera
300 ml de llet d'ametlla
100 g de farina de xeixa
1 ou
80 g de galleta picada o pa ratllat.
Oli, sal, pebre, nou moscada, canyella

Preparació
Començarem preparant els espinacs. Retirau les arrels als espinacs i netejau-los. Coeu-los al vapor durant 5 minuts. Passau-los per la picadora.

Tallau la ceba ben petita o bé ratllau-la. Posau-la a la paella amb una mica d'oli, sal i pebre. Coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi els espinacs capolats, la llet i les espècies. Duis-ho a ebullició. Quan bulli, anau afegint-hi la farina a poc a poc fins que es faci una pasta que en remenar-la es desferri de les voreres.

Esteneu la pasta dins d'una safata i deixau-la refredar.

Un cop freda, tallau-la en rectangles de la mida que vos agradi.

Bateu l'ou dins d'un bol o, si sou vegans, una mescla a parts iguales d'aigua i farina de ciuró. En un altre bol posau-hi la galleta picada o el pa ratllat. Anau passant les porcions de pasta per l'ou i després per la galleta.

Un cop fetes les croquetes, podeu optar per fregir-les dins d'oli ben calent o coure-les al forn. A mi m'agrada fer-les al forn perquè són menys greixoses. Si optau pel forn, enceneu el forn a 180 graus i, en estar calent, preparau una safata amb paper de forn. Posau-hi les croquetes que no es besin les unes amb les altres i ruixau-les amb una mica d'oli per damunt. Enfornau-les durant 15 minuts. Després girau-les i coeu-les durant 10 o 15 minuts més. En estar ben daurades les podeu treure i servir ben calentes.

Per a saber-ne més
Els espinacs son molt poc calòrics, però molt rics en fibra, vitamines A, C, B9, B2 i K, a més de calci, ferro, magnesi, potassi, sodi i fòsfor. És aconsellable menjar-los cuits, si bé crus estan deliciosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada