CARABASSA AL FORN


La carabassa m'encanta, però a Mallorca, molta gent l'empra per als cuinats de llegum, per a cremes i poca cosa més. La recepta d'avui és un acompanyament perfecte, molt senzill i deliciós. I si voleu aconseguir un plat complet, la podeu presentar amb arròs, quinoa o qualsevol cereal o llegum.

Ingredients
1 carabassa no massa grossa
4 grells
40 g de pinyons
40 g de panses
Oli, sal, pebre, mescla d'espècies per a botifarró
20 ml d'aigua

Preparació
Encalentiu el forn a 180 graus.

Pelau la carabassa i, amb una cullera, treis-ne els pinyols. Tallau-la a daus.

Treis el primer tel i les arrels als grells i tallau-los a rodanxes fines.

En una safata de vidre, posau la carabassa, els grells, els pinyons, les panses amb l'oli, l'aigua, la sal, el pebre i les espècies. Remenau-ho bé i enfornau-ho durant 20 minuts. Remenau-ho i tornau-ho a enfornar 20 minuts més o fins que la carabassa sigui melosa.
 
Treis del forn i a disfrutar!

Per a saber-ne més
La carabassa és molt rica en beta-carotè, vitamines A, C, B2, B5, B6, K i també licopè, que és una substància anticancerosa molt potent que també trobam a les tomàtigues.

Els grells tenen vitamines B i C, ajuden a millorar la flora intestinal i redueixen el sucre de la sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada