VERDURETES A LA PAPILLOTA

Aquesta és una d’aquelles receptes senzilles, senzilles. Val la pena tenir-la com a un bàsic per a sopar, com a un entrant o un acompanyament. La veritat és que admet moltes variants i totes elles són ben saboroses. Ràpida, bona i saludable. Què més podem desitjar!
Ingredients 
Per a 4 persones

2 cebes novelles
2 pastanagues morades
2 pastanagues
1 bròquil
Oli verge d’oliva, sal, pebre i farigola 

Preparació

Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.

Llevau el primer tel a la ceba, netejau-la i tallau-la a rodanxes fines. Pelau les pastanagues, netejau-les i tallau-les a bocins d’un centímetre i mig. Dividiu el bròquil en tronquets.

Preparau 8 fulls de paper de forn (no useu paper d’alumini). Agafau-los de dos en dos ja que el vapor pot humitejar-los i repartiu-hi les verdures. Salpebrau, ruixau amb un poc d’oli i la farigola.

Embolicau el paper de manera que quedi ben segellat per tal que no surti el vapor. Col·locau a una llauna i enfornau-ho durant 15 minuts.

Emplatau i serviu amb el paper de manera que cadascú obri el seu paquet. Si voleu ruixau-ho amb un poc més d’oli cru. 

Per a saber-ne més 
Segons l’època, podeu canviar les verdures. Surt boníssim amb carxofa , espàrecs, bròquil, mongetes, pèsols, grells, amb bolets i, a l’estiu, amb albergínia, carabací, pebre i ceba. També el podeu enriquir amb tempeh tallat a daus.

Les pastanagues tenen vitamines, minerals com el magnesi, potassi, fòsfor, ferro, també tenen antioxidants.

La ceba és diürètica, antibiòtica i antihipertensiva. És molt rica en vitamines B i C. Afavoreix la flora intestinal i és anticancerosa.

El bròquil és un dels aliments més anticancerosos que hi ha. Té un derivat del sofre que ajuda a prevenir-lo i activa gens que suprimeixen el càncer i retarden el creixement tumoral.i té vitamina K que es soluble en greix. Per això, és convenient posar una mica d’oli a la cocció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada