Ingredients
1
kg de farina fluixa
300
g de sucre
400
cc d’oli d'oliva
100
cc de suc de taronja
3
vermells d’ou
1
pot de confitura de cabell d’àngel
1
pot de confitura de fraula o d'albercoc
Preparació
Enceneu
el forn i graduau-lo a 160º per tal de que estigui calent.
Posau
la farina en un ribell, feis una mica de clot a la part central i
abocau-hi l’oli, el suc de taronja, els
tres vermells d’ou i el sucre.
Treballau-ho bé fins que la pasta sigui ben fina i estigui ben
lligada.
Preparau
una post de cuina i un aprimador. Aprimau la pasta fins que tengui
devers 4 mm de gruixa. Posau-hi una cullerada de la confitura que vos
agradi més. Agafau un extrem de la pasta i doblegau-la damunt de
l’altra part. Tallau el sobrant de manera
que vos quedi una semicircumferència, millor si utilitzau una rodeta
de tallar o un motlle per fer robiols. Pressionau els extrems per tal
que quedi ben tancat. Decorau-lo amb la ziga-zaga de la rodeta de
tallar o amb una forqueta. Anau posant-los damunt una palangana amb
un full de paper de forn. Vos en sortiran una vintena.
Teniu-los
dins del forn durant 20 o 25 minuts. Estau alerta, vigilau que no es
cremin. Coneixereu que son cuits quan les voreres tornin daurades. Si
els voleu més obscurs, podeu donar-los foc de damunt durant 1 o 2
minuts.
Per a
saber-ne més
Com
sempre, recordau que els dolços s’han de
menjar amb moderació.
Per
el farciment podeu usar la confitura que més vos agradi, d’albercoc,
taronja o, fins i tot, xocolata. Els qui preneu lactis en podeu fer
de brossat amb ou, canyella, ratlladura de pell de llimona i sucre i
els que no en menjau, podeu provar de farcir-los amb una mescla de
moniato bullit amb pell i pelat, pell de llimona, sucre i canyella
(la meva padrina de Manacor els hi feia).
Si
sou vegans, no hi poseu els vermells d’ou
i rectificau amb 30 cc més de suc de taronja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada