La
granada d’albergínies és un plat molt gustós que preparaven les
nostres padrines i que, avui en dia ha perdut popularitat. Una
vertadera llàstima! Un plat estiuenc, amb verdures locals i de
temporada, que vos permetrà sortir del típic tumbet. No té
dificultat i, com que fred està boníssim, va molt bé per avençar
feines si teniu convidats a dinar o a sopar.
Per a 6 persones
1
kg d’albergínies
250
g de ceba blanca
1
pebre vermell torrat
1
tomàtiga
4
ous
50
g de llet d’ametlla
50
g de galeta picada
Oli
verge d’oliva, sal, pebre, pebre bo, pebre bord de tap de cortí.
Preparació
Llevau
el capoll a les albergínies i tallau-les a rodanxes fines amb la
mandolina o a cantonets petits, salau-les i deixau-les, com a mínim,
quaranta minuts perquè perdin l’amargor. Llevau el primer tel a la
ceba i tallau-la ben fina. Tallau la tomàtiga a daus i el pebre
torrat a trinxes fines.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
Posau
la ceba amb una mica d’oli en una paella, salpebrau i sofregiu-la
fins que estigui transparent. Afegiu les albergínies i coeu-les a
foc lent devers 15 minuts. Després posau-hi la tomàtiga. Coeu-ho 5
minuts més. Finalment, posau-hi el pebre i el pebre bord. A la
recepta original se li afegeix una talladeta de sobrassada. Vosaltres
podeu posar-hi un poc de pebre bord de tap de cortí o sobrassada
vegana.
En
un bol, bateu els ous i la llet d’ametlla. Si sou vegans, podeu
substituir els ous per 16 cullerades de farina de ciuró i la mateixa
quantitat d’aigua. Abocau-hi la verdura i dues cullerades de galeta
picada. Untau d’oli el motlle i repartiu.hi una mica de galeta
picada. Posau-hi la mescla i enfornau-ho durant devers 50 minuts
(dependrà del vostre forn).
Per
a saber-ne més
Ja
hem comentat en altres ocasions, que les solanàcies desmineralitzen
el nostre cos. Per tant, procurau complementar aquesta menjada amb
aliments que tenen molts de minerals. Vos propòs un paté d’algues
o de remolatxa.
El
pebre vermell és molt ric en vitamina A, B9, C i E, redueix el
colesterol i és molt bo per combatre el càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada