GRANADA D'ALBERGÍNIA

La granada d’albergínies és un plat molt gustós que preparaven les nostres padrines i que, avui en dia ha perdut popularitat. Una vertadera llàstima! Un plat estiuenc, amb verdures locals i de temporada, que vos permetrà sortir del típic tumbet. No té dificultat i, com que fred està boníssim, va molt bé per avençar feines si teniu convidats a dinar o a sopar.
Ingredients
Per a 6 persones
1 kg d’albergínies 
250 g de ceba blanca 
1 pebre vermell torrat 
1 tomàtiga 
4 ous 
50 g de llet d’ametlla 
50 g de galeta picada 
Oli verge d’oliva, sal, pebre, pebre bo, pebre bord de tap de cortí.
Preparació
Llevau el capoll a les albergínies i tallau-les a rodanxes fines amb la mandolina o a cantonets petits, salau-les i deixau-les, com a mínim, quaranta minuts perquè perdin l’amargor. Llevau el primer tel a la ceba i tallau-la ben fina. Tallau la tomàtiga a daus i el pebre torrat a trinxes fines.
Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.
Posau la ceba amb una mica d’oli en una paella, salpebrau i sofregiu-la fins que estigui transparent. Afegiu les albergínies i coeu-les a foc lent devers 15 minuts. Després posau-hi la tomàtiga. Coeu-ho 5 minuts més. Finalment, posau-hi el pebre i el pebre bord. A la recepta original se li afegeix una talladeta de sobrassada. Vosaltres podeu posar-hi un poc de pebre bord de tap de cortí o sobrassada vegana.
En un bol, bateu els ous i la llet d’ametlla. Si sou vegans, podeu substituir els ous per 16 cullerades de farina de ciuró i la mateixa quantitat d’aigua. Abocau-hi la verdura i dues cullerades de galeta picada. Untau d’oli el motlle i repartiu.hi una mica de galeta picada. Posau-hi la mescla i enfornau-ho durant devers 50 minuts (dependrà del vostre forn).
Per a saber-ne més
Ja hem comentat en altres ocasions, que les solanàcies desmineralitzen el nostre cos. Per tant, procurau complementar aquesta menjada amb aliments que tenen molts de minerals. Vos propòs un paté d’algues o de remolatxa.
El pebre vermell és molt ric en vitamina A, B9, C i E, redueix el colesterol i és molt bo per combatre el càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada