PATÉ DE TOMÀTIGUES SEQUES. LA SOBRASSADA VEGETARIANA

D’acord, no és sobrassada, però s’ha de dir que és el més semblant que podreu menjar amb un origen, totalment, vegetal. Si sou vegetarians, vegans, teniu colesterol o, qualsevol altra malaltia que vos restringeixi menjar embotits, aquest paté, vos permetrà menjar una sobrassada saníssima.


Menjau-la amb pa o emprau-la per cuinar plats que, tradicionalment, duen sobrassada.


Una recepta fàcil, fàcil.




Ingredients

100 g de tomàtigues seques

60 g de farina d’ametlla

1 cullerada de xarop d’agave

1 cullerada, generosa, de pebre bord de tap de cortí dolç

½ culleradeta de pebre bord de tap de cortí coent (si la voleu coenta)

2 cullerades d’oli d’oliva verge


Preparació

Escaldau les tomàtigues i, després, rehidratau-les en aigua freda durant dues hores.

Posau tots els ingredients a la batedora i emulsionau-ho fins que quedi una pasta amb la textura de la sobrassada.


Per a saber-ne més

Les tomàtigues són riques en vitamines i licopè, un potent anticancerigen.

El tap de cortí conté antioxidants, carotens, àcid fòlic, vitamina E i vitamina B, C i K. A més té calci, fósfor, magnesi i potassi. Com les tomàtigues, també té licopè.


Les ametlles contenen vitamina E, proteïnes, fibra i calci en una proporció molt elevada. També són riques en arginina, una substància que ajuda al creixement dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada