D’acord,
no és sobrassada, però s’ha de dir que és el més semblant que
podreu menjar amb un origen, totalment, vegetal. Si sou vegetarians,
vegans, teniu colesterol o, qualsevol altra malaltia que vos
restringeixi menjar embotits, aquest paté, vos permetrà menjar una
sobrassada
saníssima.
Menjau-la
amb pa o emprau-la per cuinar plats que, tradicionalment, duen
sobrassada.
Una
recepta fàcil, fàcil.
Ingredients
100
g de tomàtigues seques
60
g de farina d’ametlla
1
cullerada de xarop d’agave
1
cullerada, generosa, de pebre bord de tap de cortí dolç
½
culleradeta de pebre bord de tap de cortí coent (si la voleu coenta)
2
cullerades d’oli d’oliva verge
Preparació
Escaldau
les tomàtigues i, després, rehidratau-les en aigua freda durant
dues hores.
Posau
tots els ingredients a la batedora i emulsionau-ho fins que quedi una
pasta amb la textura de la sobrassada.
Per
a saber-ne més
Les
tomàtigues són riques en vitamines i licopè, un potent
anticancerigen.
El
tap de cortí conté antioxidants, carotens, àcid fòlic, vitamina E
i vitamina B, C i K. A més té calci, fósfor, magnesi i potassi.
Com les tomàtigues, també té licopè.
Les
ametlles contenen vitamina E, proteïnes, fibra i calci en una
proporció molt elevada. També són riques en arginina, una
substància que ajuda al creixement dels infants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada