TRUFES DE CACAU I DÀTIL

A ca nostra, hi ha un parell de llépols que no es poden estar de menjar un bon dolç cada dia. Si com a mi, vos preocupa que els dolços que mengen siguin un cúmul de grasses trans, sucres refinats, i tota classe de conservants, vos propòs una recepta molt fàcil i una opció bastant més sana que un bombó tradicional.

Ingredients
12 dàtils medjool
80 g de farina d'ametlla
50 g de cacau en pols
30 g de coco (opcional)

Preparació
Treis el pinyol als dàtils. Capolau-los amb la picadora. Posau-los dins d'un bol i afegiu-hi la farina i 4 cullerades de cacau en pols. Mesclau-ho tot pastant-ho amb les mans o amb un processador de cuina. Un cop ben mesclat, començau a fer-ne bolles de la mateixa mida o, com jo les he fet , amb forma de cor.

Posau cacau dins d'un bol petit i arrebossau les bolles. També podeu arrebossar-les de coco ratllat o de te matxa. Com vos vengui de gust.

Les podeu conservar en fresc fins a vuit dies.

Per a saber-ne més
Els dàtils aporten hidrats de carboni, magnesi, potassi, calci, vitamina A, B6 i C. Tenen fibra, antioxidants. Són un aliment que va be per controlar el colesterol i la pressió arterial i és relaxant per mor del triptòfan. El sucre que té no eleva el nivell de sucre de la sang, per tant, el seu índex glucèmic és baix.

Les ametlles són una font de calci, vitamina E, fibra i proteïnes, cosa que les fa molt saludables. 

El cacau és energètic i ens fa sentir bé, ajuda a la creació d'endorfines. És ric en antioxidants i prevé les malalties del cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada