A
ca nostra, hi ha un parell de llépols que no es poden estar de
menjar un bon dolç cada dia. Si com a mi, vos preocupa que els
dolços que mengen siguin un cúmul de grasses trans, sucres
refinats, i tota classe de conservants, vos propòs una recepta molt
fàcil i una opció bastant més sana que un bombó tradicional.
Ingredients
12
dàtils medjool
80
g de farina d'ametlla
50
g de cacau en pols
30
g de coco (opcional)
Preparació
Treis
el pinyol als dàtils. Capolau-los amb la picadora. Posau-los dins
d'un bol i afegiu-hi la farina i 4 cullerades de cacau en pols.
Mesclau-ho tot pastant-ho amb les mans o amb un processador de cuina.
Un cop ben mesclat, començau a fer-ne bolles de la mateixa mida o,
com jo les he fet , amb forma de cor.
Posau
cacau dins d'un bol petit i arrebossau les bolles. També podeu
arrebossar-les de coco ratllat o de te matxa. Com vos vengui de gust.
Les
podeu conservar en fresc fins a vuit dies.
Per
a saber-ne més
Els
dàtils aporten hidrats de carboni, magnesi, potassi, calci, vitamina
A, B6 i C. Tenen fibra, antioxidants. Són un aliment que va be per
controlar el colesterol i la pressió arterial i és relaxant per mor
del triptòfan. El sucre que té no eleva el nivell de sucre de la
sang, per tant, el seu índex glucèmic és baix.
Les ametlles són una font de calci, vitamina E, fibra i proteïnes, cosa que les fa molt saludables.
El cacau és energètic i ens fa sentir bé, ajuda a la creació d'endorfines. És ric en antioxidants i prevé les malalties del cor.
Les ametlles són una font de calci, vitamina E, fibra i proteïnes, cosa que les fa molt saludables.
El cacau és energètic i ens fa sentir bé, ajuda a la creació d'endorfines. És ric en antioxidants i prevé les malalties del cor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada