Aquesta
és una recepta per als més llépols de la família. Fa uns dies
vaig comprar dues carabasses al mercat ecològic per a fer cabell
d'àngel. Una confitura que podeu aprofitar per molts dolços com
robiols, ensaïmada, doblegats o, simplement, per a posar-ne a les
torrades del berenar. Guardau-ne un potet per a Pasqua i els robiols
seran molt més bons.
Ingredients
1
kg de carabassa
700
g de sucre de canya
1
llimona
1
canonet de canyella
Preparació
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º. En estar calent, posau la carabassa en
una llauna i coeu-la durant una hora.
Treis-la
del forn i xapau-la. Retirau tots els pinyols i, amb una cullera,
treis-ne la polpa que començarà a fer els fils del cabell d'àngel.
Posau-la en un bol per a pesar-la. Un cop buidada tota, mirau el que
pesa i posau el sucre en la proporció indicada. Afegiu-hi la pell
d'una llimona, procurant que no vos hi quedi el blanc per evitar-ne
l'amargor i un canonet de canyella. Deixau-ho unes hores perquè el
sucre es fongui. Després, coeu-ho en una olla. Feis-la bullir uns 15
minuts. Deixau-la refredar.
En
estar ben freda, tornau a coure-la fins que tengui l'espessor
desitjat. Teis-la del foc i ompliu
els pots prèviament esterilitzats. Tapau-los i deixau-los girats amb
la boca cap avall fins que s'hagin refredat.
Per
a saber-ne més
És millor que empreu
sucre integral de canya, panela. Aquest sucre és molt més natural
que el blanc ja que està menys processat i té l'índex glucèmic
més baix. El resultat és un cabell d'àngel més obscur, però més
sa. De totes formes, ja ho sabeu, no heu d'abusar dels dolços.
La carabassa té poques
calories i molta fibra. És rica en vitamina A, C, del grup B i E,
així com potassi, magnesi i calci. És diürètica, millora el
sistema immunològic i és bona pels que pateixen de càncer, del cor
o de l'aparell digestiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada