CONFITURA DE CABELL D'ÀNGEL

Aquesta és una recepta per als més llépols de la família. Fa uns dies vaig comprar dues carabasses al mercat ecològic per a fer cabell d'àngel. Una confitura que podeu aprofitar per molts dolços com robiols, ensaïmada, doblegats o, simplement, per a posar-ne a les torrades del berenar. Guardau-ne un potet per a Pasqua i els robiols seran molt més bons.

Ingredients
1 kg de carabassa
700 g de sucre de canya
1 llimona
1 canonet de canyella

Preparació
Enceneu el forn i graduau-lo a 180º. En estar calent, posau la carabassa en una llauna i coeu-la durant una hora.

Treis-la del forn i xapau-la. Retirau tots els pinyols i, amb una cullera, treis-ne la polpa que començarà a fer els fils del cabell d'àngel. Posau-la en un bol per a pesar-la. Un cop buidada tota, mirau el que pesa i posau el sucre en la proporció indicada. Afegiu-hi la pell d'una llimona, procurant que no vos hi quedi el blanc per evitar-ne l'amargor i un canonet de canyella. Deixau-ho unes hores perquè el sucre es fongui. Després, coeu-ho en una olla. Feis-la bullir uns 15 minuts. Deixau-la refredar.

En estar ben freda, tornau a coure-la fins que tengui l'espessor desitjat. Teis-la del foc i ompliu els pots prèviament esterilitzats. Tapau-los i deixau-los girats amb la boca cap avall fins que s'hagin refredat.

Per a saber-ne més
És millor que empreu sucre integral de canya, panela. Aquest sucre és molt més natural que el blanc ja que està menys processat i té l'índex glucèmic més baix. El resultat és un cabell d'àngel més obscur, però més sa. De totes formes, ja ho sabeu, no heu d'abusar dels dolços.

La carabassa té poques calories i molta fibra. És rica en vitamina A, C, del grup B i E, així com potassi, magnesi i calci. És diürètica, millora el sistema immunològic i és bona pels que pateixen de càncer, del cor o de l'aparell digestiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada