COCA DE CARABASSÓ

A Mallorca, les coques més corrents solen ser de verdura, trempó, julivert amb tomàtiga, pebres o ceba. Totes són boníssimes, però la que avui vos propòs és, igualment, deliciosa. És una coca de carabassó amb la que sorprendreu la vostra família o els vostres convidats. Molt bona de preparar i gustosa. Aquí vos deix la recepta.

Ingredients
100 ml d’oli d’oliva verge
100 ml de cervesa
300 g de farina de xeixa integral
3 carabassons
1 manat de grells
6 tomàtigues de cirereta
20 olives o més si vos vénen de gust
Un brot d'alfabeguera
Oli d’oliva verge, sal i pebre bo

Preparació
Començau preparant el carabassó. Tallau-lo amb la mandolina o a rodanxes fines, salpebreu-les, ruixau-les amb oli i deixau-les dins d’un col·lador. Convé que les prepareu una hora abans perquè perdin l’aigua.

Tallau la part blanca dels grells a rodanxes. Guardau les verdes per fer qualsevol sofregit.

Enceneu el forn i graduau-lo a 180º.

Preparau la pasta mesclant l’oli i la cervesa o aigua en un ribell. Posau la farina a poc a poc. La quantitat de farina pot variar. El secret és que quedi una pasta suau i no massa forta.
Posau oli en una llauna d’enfornar. Esteneu-hi la pasta, de manera que quedi molt fina.

Preparau amb la batedora o el murter, una mescla d'oli, alfabeguera, pebre i sal.

Repartiu el carabassó i els grells sobre la pasta. Al damunt, col·locau-hi les tomàtigues de cirereta i les olives.

Enfornau la coca durant 40 minuts aproximadament. El temps és orientatiu, dependrà del vostre forn. Mirau si està cuita intentant aixecar un cantó. Si s’aixeca bé, està a punt per treure-la.

Un cop treta del forn, ruixau-la amb l'oli d'alfabeguera per damunt.

Per a saber-ne una mica més
El carabassó és un aliment molt hidratant i refrescant, té una proporció molt alta d'aigua. És ric en fibra, vitamina C, B9, provitamina A, potassi i magnesi. És diürètic i té efectes beneficiosos per a la vista.

Els grells són molt sans i són un aliment molt potent contra el càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada