A
Mallorca, les coques més corrents solen ser de verdura, trempó,
julivert amb tomàtiga, pebres o ceba. Totes són boníssimes, però
la que avui vos propòs és, igualment, deliciosa. És una coca de
carabassó amb la que sorprendreu la vostra família o els vostres
convidats. Molt bona de preparar i gustosa. Aquí vos deix la
recepta.
Ingredients
100
ml d’oli d’oliva verge
100
ml de cervesa
300
g de farina de xeixa integral
3
carabassons
1
manat de grells
6
tomàtigues de cirereta
20
olives o més si vos vénen de gust
Un
brot d'alfabeguera
Oli
d’oliva verge, sal i pebre bo
Preparació
Començau
preparant el carabassó. Tallau-lo amb la mandolina o a rodanxes
fines, salpebreu-les, ruixau-les amb oli i deixau-les dins d’un
col·lador. Convé que les prepareu una hora abans perquè perdin
l’aigua.
Tallau
la part blanca dels grells a rodanxes. Guardau les verdes per fer
qualsevol sofregit.
Enceneu
el forn i graduau-lo a 180º.
Preparau
la pasta mesclant l’oli i la cervesa o aigua en un ribell. Posau la
farina a poc a poc. La quantitat de farina pot variar. El secret és
que quedi una pasta suau i no massa forta.
Posau
oli en una llauna d’enfornar. Esteneu-hi la pasta, de manera que
quedi molt fina.
Preparau
amb la batedora o el murter, una mescla d'oli, alfabeguera, pebre i
sal.
Repartiu
el carabassó i els grells sobre la pasta. Al damunt, col·locau-hi
les tomàtigues de cirereta i les olives.
Enfornau
la coca durant 40 minuts aproximadament. El temps és orientatiu,
dependrà del vostre forn. Mirau si està cuita intentant aixecar un
cantó. Si s’aixeca bé, està a punt per treure-la.
Un
cop treta del forn, ruixau-la amb l'oli d'alfabeguera per damunt.
Per
a saber-ne una mica més
El carabassó és un
aliment molt hidratant i refrescant, té una proporció molt alta
d'aigua. És ric en fibra, vitamina C, B9, provitamina A, potassi i
magnesi. És diürètic i té efectes beneficiosos per a la vista.
Els grells són molt
sans i són un aliment molt potent contra el càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada