CROQUETES DE CARABASSA

Sempre m'han agradat les croquetes. De sempre, les croquetes, han estat una manera d'aprofitar les sobres de carn o peix. Les que avui cuinarem són de carabassa i, si bé no són cuina d'aprofitament, és una recepta bastant econòmica, senzilla i sana que agrada molt als infants i als majors. És molt mengívola i nutritiva ja que li hem incorporat farina d'ametlla i llevat nutricional. Un deliciós aperitiu o, si l'acompanyau amb una mica d'ensalada o moniato al forn, un bon plat principal.

Ingredients
400 g de carabassa
80 g de farina d'ametlla
1 cullerada de llevat nutricional (opcional)
250 g de llet d'ametlla
2 cullerades de farina integral
4 cullerades de farina de ciuró
4 cullerades d'aigua
100 g de pa ratllat
1 cullerada de curri
Oli, sal, pebre

Preparació
Treis la pell i les llavors a la carabassa i tallau-la a bocins. Posau-la a bullir al vapor durant 6 minuts. Un cop cuita, passau-la per la batedora i feis-ne un puré. Reservau-la.

Netejau el porro retirant-ne les arrels, el primer tel i la part més verda de les fulles. Tallau-lo a rodanxes fines. Sofregiu-lo en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre bo. Procurau que no es cremi. Un cop sigui transparent, afegiu-li el puré de carabassa, l'ametlla, la cullerada de llevat nutricional (opcional), el curri i remenau-ho bé. Quan li hageu donat un parell de girades, afegiu-hi la llet d'ametlla i duis-ho a ebullició. Afegiu-hi la farina integral i no deixeu de remenar fins que la pasta es desferri de la paella. La quantitat de farina és orientativa i, potser, en necessitareu una mica més.

Posau la pasta en una safata i deixau-la refredar.

Preparau la mescla d'aigua i farina de ciuró i remenau-la bé. Posau el pa ratllat en un bol. Tallau la pasta en bocins rectangulars de la mida que vos agradi. Anau agafant cada un dels bocins, rodau-lo per la palma de la mà i passau-lo per la mescla d'aigua i ciuró i, finalment, arrebossau-lo. Feis el mateix mentre vos quedi pasta.

Per coure-les teniu dues opcions, la tradicional, en una paella o, la més saludable, en una safata al forn. Si optau per la primera, posau oli en una paella, esperau a que sigui ben calent i anau fregint-hi les croquetes. En ésser cuites, treis-les i posau-les damunt paper absorbent per llevar l'excés de greix.

Si com jo les feis al forn, enceneu-lo i regulau-lo a 180º. Posau paper d'enfornar en una safata i, al damunt, les croquetes. Ruixau-les amb una mica d'oli. Enfornau-les durant 15 minuts, passat aquest temps, girau-les i teniu-les 10 minuts més. Vos quedaran cruixents, molt menys greixoses i evitareu les toxines que es produeixen en fregir l'oli.

Per a saber-ne més
La carabassa és una verdura amb molt poques calories i amb un gust dolç que sol agradar als infants. És rica en beta-carotens, vitamines A, C, E, B, potassi, calci, ferro i magnesi. És recomanable per els diabètics ja que regula el sucre de la sang, per els que tenen problemes cardíacs i digestius i és anticancerosa. Els beta-carotens són bons per a la vista. Les ametlles són una font de calci, vitamina E, fibra i proteïnes, el que les fa molt saludables.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada