PATÉ D'ALGUES

Potser molts de vosaltres, encara no estau habituats al gust potent de les algues. Fa un temps vaig publicar una recepta de tàrtar d'algues que sembla ha tengut bastant d'èxit. Ara vos present una recepta molt, molt senzilla que té un gust molt més suau i farà que molts dels que eren reticents a les algues, acabin menjant-ne.

Ingredients
10 g d'algues variades (kombu, wakame, arame, espagueti de mar, nori)
3 cullerades de farina d'ametlles
1 all
1 cullerada de tamari
1 bocí petit d'arrel de gingebre
30 g d'oli verge d'oliva.

Preparació
Posau les algues en remull durant dues hores. Si no en teniu tantes varietats, no vos preocupeu, simplement, posau-ne un grapat de les que tengueu.

Retirau la pell i l'ull central a l'all.

Posau tots els ingredients en una batedora i bateu fins que la mescla sigui homogènia.

Serviu amb pa o crudités al vostre gust.

Per a saber-ne més

Les algues són un aliment molt ric en minerals, vitamines, proteïnes i aminoàcids essencials. Destaquen per la gran quantitat de calci, iode, ferro i magnesi. També per la vitamina B, C i E. A més, les algues són saciants, antioxidants, antiinflamatòries, van bé per reduir el colesterol, la glucèmia, eliminen els metalls pesats que s'acumulen al nostre cos, estimulen el sistema immunològic i són un potent aliat per lluitar contra el càncer, especialment, els de mama, endometri, ovari i pròstata.

De les algues que hem usat en aquesta recepta, la kombu és rica en iode, potassi, calci,ferro i proteïnes. Ajuda a controlar la tensió de la sang i el colesterol. La nori conté omega 3 i provitamina A. La wakame té moltes proteïnes, magnesi, fòsfor, calci, vitamina B i àcid algínic que és un potent antitumoral. En general, les algues tenen una gran quantitat de calci.

Si teniu problemes d'hipertensió, la vostra alga és l'arame posat que té menys sal que altres algues.

Aquells que patiu del tiroides, convé que consulteu el vostre metge sobre si és convenient que en consumiu.

Les algues són tan potents en minerals que no convé excedir-se en el seu consum. La quantitat recomanada seria mitja culleradeta d'alga seca al dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada