Potser
molts de vosaltres, encara no estau habituats al gust potent de les
algues. Fa un temps vaig publicar una recepta de tàrtar d'algues que
sembla ha tengut bastant d'èxit. Ara vos present una recepta molt,
molt senzilla que té un gust molt més suau i farà que molts dels
que eren reticents a les algues, acabin menjant-ne.
Ingredients
10
g d'algues variades (kombu, wakame, arame, espagueti de mar, nori)
3
cullerades de farina d'ametlles
1
all
1
cullerada de tamari
1
bocí petit d'arrel de gingebre
30
g d'oli verge d'oliva.
Preparació
Posau
les algues en remull durant dues hores. Si no en teniu tantes
varietats, no vos preocupeu, simplement, posau-ne un grapat de les
que tengueu.
Retirau
la pell i l'ull central a l'all.
Posau
tots els ingredients en una batedora i bateu fins que la mescla sigui
homogènia.
Serviu
amb pa o crudités al vostre gust.
Per
a saber-ne més
Les
algues són un aliment molt ric en minerals, vitamines, proteïnes i
aminoàcids essencials. Destaquen per la gran quantitat de calci,
iode, ferro i magnesi. També per la vitamina B, C i E. A més, les
algues són saciants, antioxidants, antiinflamatòries, van bé per
reduir el colesterol, la glucèmia, eliminen els metalls pesats que
s'acumulen al nostre cos, estimulen el sistema immunològic i són un
potent aliat per lluitar contra el càncer, especialment, els de
mama, endometri, ovari i pròstata.
De
les algues que hem usat en aquesta recepta, la kombu és rica en
iode, potassi, calci,ferro i proteïnes. Ajuda a controlar la tensió
de la sang i el colesterol. La nori conté omega 3 i provitamina A.
La wakame té moltes proteïnes, magnesi, fòsfor, calci, vitamina B
i àcid algínic que és un potent antitumoral. En general, les
algues tenen una gran quantitat de calci.
Si
teniu problemes d'hipertensió, la vostra alga és l'arame posat que
té menys sal que altres algues.
Aquells
que patiu del tiroides, convé que consulteu el vostre metge sobre si
és convenient que en consumiu.
Les
algues són tan potents en minerals que no convé excedir-se en el
seu consum. La quantitat recomanada seria mitja culleradeta d'alga
seca al dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada