Quan era petita, la meva
tia Sebastiana, a qui estimava com a una padrina, en arribar sant
Blai, el 3 de febrer, ens preparava senyorets. Uns crespells amb
formes de pagesos, porquets, guitarres, peixos que els meus germans i
jo menjàvem amb il·lusió mentre hi jugàvem. En aquell temps, els
senyorets es duien a beneir perquè sant Blai, per mitjà d'aquests dolços beneïts, ens guardàs del mal de
coll. N’estic ben orgullosa de la meva cama manacorina, així que,
fidel a les tradicions, farem senyorets per sant Blai.
Ingredients
1 kg de farina
300 g de sucre
3 vermells d’ou
400 ml d’oli
100 ml de suc de taronja
Preparació
En un ribell posau l’oli,
el suc de taronja i els vermells d’ou. Ho remenam bé. Quan està
ben mesclat, li incorporam el sucre i la farina. Començam a pastar.
Si la pasta s’aferra a les mans, haureu de posar un poc més de
farina. Quan està ben pastat, deixau-la una mitja hora a la gelera.
Vos serà més fàcil treballar-la.
Enceneu el forn a
160-170º. Dependrà del vostre forn. Posau paper d'enfornar a una
llauna.
Aprimau la pasta amb
l'aprimadora, deixau-la d'un centímetre. Començau a tallar els
senyorets amb els motlles de que disposeu. Anau col·locant-los a la
llauna.
Enfornau durant 15 minuts.
Aquest temps és aproximat perquè dependrà de la gruixa de les
figures i del vostre forn. En veure que agafen color, treis-les del forn.
Esperau a que siguin freds abans d'emplatar-los, sinó es podrien trencar.
Per saber-ne més
Aquesta
recepta no du saïm, l'original en portava 300 grams que he
substituït per oli.
Podeu
guardar-los en una capsa de metall, un pot de vidre o una carmanyola.
Amb aquesta quantitat de farina en surten 3 llaunes.
Com
tots els dolços, menjau-los amb moderació.
Bon
Sant Blai!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada