Avui
vos present una crema de fonoll que he après a fer fa poc, gràcies
al llibre La
buona cucina di casa (2014) de
les germanes Simili. La recepta original duia mantega i parmesà,
però posat que jo no prenc lactis, l’he adaptada a la meva manera.
Té un aroma fresc i és, simplement deliciosa. Un plat que podeu
menjar calent o, a l’estiu, ben fred. Esper que vos agradi.
Ingredients
Per a 4 persones
2
bulbs de fonoll grossos
2
patates
1
ceba
750
ml d’aigua (aproximadament)
100
ml de crema de llet d’ametlla
Oli,
sal, pebre bo, pebre de Jamaica
Preparació
Netejau
els bulbs de fonoll, llevau-los la part inferior que és menys
tendra. Tallau-los en bocins fins. Reservau les fulles verdes. Pelau
i netejau les patates. Tallau-les a bocins. Llevau el primer tel de
la ceba i tallau-la.
Posau una olla al foc amb un poc d'oli, el fonoll, la ceba i la patata.
Remenau-ho tot devers dos minuts. Abocau-hi l’aigua. Tapau l’olla
i feis-ho bullir durant uns 20 minuts. Salpebreu, afegiu-hi la crema
de llet i feis coure un minut més.
Triturau-ho
amb la batedora o el passa-puré.
Per
saber-ne més
El
fonoll ajuda a reduir el colesterol i la hipertensió. Està indicat
en casos d’artritis, artrosi i colon irritable. Ajuda a incrementar
les defenses i va molt bé per curar úlceres i el reuma. A més a
més, és antiinflamatori i té antioxidants i, per tant, ajuda a
combatre el càncer.
De
la ceba, no me cansaré mai de recomanar-la. Té minerals com el
calci, el magnesi, ferro, potassi; és una font de vitamines A, B, C
i E; és bactericida; disminueix el nivell de sucre de la sang i és
anticancerosa.
Si
voleu fer aquesta crema menys calòrica, bulliu la verdura sense
sofregir-la amb oli.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada