BROU DE VERDURES

A l'hivern, les sopes i sèmoles sempre són apetitoses. Aquesta senzilla recepta vos servirà de base per preparar-les, però també per a preparar una salsa velouté o un bon arròs. 

Ingredients 
3 l d'aigua 
300 g de patates
200 g de pastanagues 
1 nap
1 ceba 
2 porros
2 tomàtigues madures 
2 branques de api
1 clau, sal 

Preparació 
Pelau les patates i deixau-les senceres. Pelau les pastanagues i el nap. Tallau-los a bocins grossets. Retirau el primer tel a la ceba. Netejau les tomàtigues i l'api. 

Posau a bullir l'aigua, en ésser calenta, afegiu-hi tota la verdura, el clau i posau-hi sal. Coeu a foc lent durant dues hores. Un cop acabat, escolau la verdura que podreu aprofitar per a menjar-la com a bullit.

Per saber-ne més 
Val a dir que, els ingredients es poden modificar segons les vostres preferències o segons el que disposeu a la vostra cuina. 

El nap té vitamina C i les seves fulles vitamines A, K i calci. La pastanaga conté gran quantitat de beta-carotè, vitamines B1 i B2 i minerals.

L'api, juntament amb la ceba i els porros, està indicat pels diabètics, hipertensos i malalts de càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada