A
l'hivern, les sopes i sèmoles sempre són apetitoses. Aquesta
senzilla recepta vos servirà de base per preparar-les, però també
per a preparar una salsa velouté o un bon arròs.
Ingredients
3
l d'aigua
300
g de patates
200
g de pastanagues
1
nap
1
ceba
2
porros
2
tomàtigues madures
2
branques de api
1
clau, sal
Preparació
Pelau
les patates i deixau-les senceres. Pelau les pastanagues i el nap.
Tallau-los a bocins grossets. Retirau el primer tel a la ceba.
Netejau les tomàtigues i l'api.
Posau
a bullir l'aigua, en ésser calenta, afegiu-hi tota la verdura, el
clau i posau-hi sal. Coeu a foc lent durant dues hores. Un cop
acabat, escolau la verdura que podreu aprofitar per a menjar-la com a
bullit.
Per
saber-ne més
Val
a dir que, els ingredients es poden modificar segons les vostres
preferències o segons el que disposeu a la vostra cuina.
El
nap té vitamina C i les seves fulles vitamines A, K i calci. La
pastanaga conté gran quantitat de beta-carotè, vitamines B1 i B2 i
minerals.
L'api,
juntament amb la ceba i els porros, està indicat pels diabètics,
hipertensos i malalts de càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada