CONFITURA DE FRAULES

Hi ha paraules i sabors que desapareixen de la nostra vida i la nostra cultura. Aquest és el cas de l'ingredient de la recepta d'avui. De les fraules, així es coneixien les maduixes a Mallorca temps enrere, se n'ha perdut el mot per substituir-lo per maduixa o, en el pitjor dels casos, per fressa, però també n'hem perdut el sabor. Recordau les fraules petites i saboroses que menjàvem quan érem infants? 

La veritat és que fa anys que no se'n troben al mercat. Hauríem d'intentar recuperar les varietats antigues, possiblement, caigudes en l'oblit per la seva menor productivitat.

En qualsevol cas, la confitura d'aquest fruit segueix essent aromàtica i deliciosa. Si voleu preparar la recepta d'avui, procurau que sigui de cultiu ecològic i, al menys, no hi perdreu a més del sabor, la salut. 

Ingredients 
Per a quatre pots 

1 kg de fraules
700 g de sucre 

Preparació 
Començau retirant els capolls a les fraules. Tallau-les per la meitat i posau-les dins d'una olla. Tapau-les amb el sucre. Deixau-ho reposar unes hores fins que el sucre s'hagi fos. 

Posau l'olla a foc lent i remenau-ho. Feis-ho bullir sense deixar de remenar perquè no s'aferri. Coeu devers una hora, fins que les fraules estiguin cuites i hagi espessit. Triturau lleument perquè en quedin bocins sencers.

Ompliu els pots prèviament esterilitzats. Tapau-los i deixau-los cap-baix, cul-alt fins que s'hagin refredat.

Ja està llesta per conservar-la durant molt de temps, però pensau a reservar-ne un pot per a fer robiols.

Per saber-ne més 
Les fraules són riques en vitamina C i E. També tenen flavonoides i polifenols que ens prevenen de les malalties del cor. Tenen àcid fòlic i tenen un cert efecte diurètic. 

Per no perdre'n les propietats, la millor manera de menjar-les és crues. Però les conserves serveixen per poder gaudir-ne quan no és la seva època de maduració.

Si usau sucre integral de canya la confitura resulta més sana i té l'índex glucèmic més baix.

En qualsevol cas, recordau que és un aliment que s'ha de menjar amb moderació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada