ENSALADA DE FONOLL I TARONJA

Les taronges mallorquines són delicioses, especialment, les solleriques (tot i que les nostres són de Pina). A Mallorca, acostuma a menjar-se, únicament, com a fruita, però el cert és que es pot aprofitar per preparar plats deliciosos. Aquesta ensalada n'és un exemple. Una aportació extra de vitamina C a l'hivern per prevenir refredats o un plat refrescant a l'estiu. 


Ingredients 
Per a 4 persones 

1 bulb de fonoll
2 taronges 
50 g de pinyons
30 g de panses 
1 cullerada de confitura de mandarina
1 cullerada de vinagre de Mòdena 
50 g d'oli
Sal 

Preparació 
En primer lloc, treis el suc d'una de les dues taronges i deixau-hi en remull les panses mentre preparau la resta d'ingredients. 

Tallau els tronquets del bulb de fonoll i la base, netejau-lo i tallau-lo amb la mandolina o amb el ganivet fent rodanxes ben finetes. Pelau la taronja i llevau-li els filets blancs. Tallau-la en quatre bocins i després cada un d'ells en tallades fines.

Posau els pinyons a una paella i torrau-los lleument, posant esment a que no es cremin.

Preparau una vinagreta amb la cullerada de confitura o, en cas de no tenir-ne, de mel, el vinagre, quatre cullerades de suc de taronja, l'oli i la sal. Bateu-ho bé perquè quedi emulsionat.

Posau el fonoll dins d'un bol amb la meitat de la vinagreta i remenau-ho bé.

Muntau l'ensalada posant, a una safata, el fonoll amb la taronja, els pinyons, les panses i la resta de la vinagreta. Finalment, posau-hi unes fulles de fonoll tallades. 

Per saber-ne més 
Els cítrics contenen, a més de vitamina C, polifenols que són potents antioxidants i antiinflamatoris. El seu consum, a més de la seva acció contra els refredats, també resulta de gran importància en persones amb càncer. Sembla que inhibeix la formació de carcinògens i que prevé l'aparició de tumors induïts per la quimioteràpia. 

El fonoll ajuda a reduir el colesterol i la hipertensió. Està indicat en casos d’artritis, artrosi i colon irritable. Ajuda a incrementar les defenses i va molt bé per curar úlceres i el reuma. A més a més, és antiinflamatori i té antioxidants i, per tant, ajuda a combatre el càncer.

Les panses tenen molta fibra i són una font d'antioxidants i d'energia.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada