CONFITURA DE MANDARINA

Ahir, el nostre bon amic Biel, Mestrès, de Pina, ens va regalar un covo de mandarines. Són d'aquelles que tenen l'aroma tan intens que ens retorna als hiverns de la nostra infantesa. Com que a ca nostra són molt golosos, he decidit fer-ne uns quants pots de confitura. Esper que vos agradi.


Per a quatre pots

1 kg de mandarines pelades

250 cc de suc de mandarines

½ kg de sucre integral de canya (panela)

1 cullerada de suc de llimona

2 cullerades de suc concentrat de poma


Preparació

Pelau les mandarines, llevau-los els filets blancs i els pinyols. Aquesta és la part més laboriosa de la recepta. Jo vaig estar, gairebé, una hora i mitja. En qualsevol cas, el resultat val bé la pena. La manera més fàcil de llevar els pinyols és xapant les mandarines un cop pelades i, ajudant-vos amb un ganivet de punta, treis-los.


Preparau el suc de les mandarines fins a obtenir-ne un tassó. Reservau la pell de sis d'aquestes mandarines. Si ho feis amb un exprimidor molt millor, perquè n'elimina la part blanca de la pell.


Escaldau durant cinc minuts les pells en aigua bullent i tallau-les en juliana. Reservau-ho.


Posau en una olla el suc de les mandarines, la cullerada de llimona i el sucre integral de canya. Quan comenci a ser calent, afegiu-hi els grells de mandarines nets i la juliana que heu fet amb les pells. Duis-ho a ebullició i bulliu durant uns 20 minuts. Afegiu el suc concentrat de poma i coeu uns minuts més. Si ho voleu espessir més, coeu-ho una estona més o posau-hi més concentrat de poma.

En calent, empotau en pots de vidre, tapau-los i deixau-los girats cap per avall fins que s'hagin refredat.


Per saber-ne més

Aquesta recepta, a diferència de com ho feien les nostres mares, ha estat elaborada amb sucre integral de canya que s'anomena panela. Aquest sucre és molt més natural que el blanc ja que està menys processat i té l'índex glucèmic més baix. Ara bé, no ens enganyem, és un aliment que hem de menjar amb moderació. Vos he d'advertir que el sucre integral li confereix, a la confitura, un color més obscur que el sucre blanc, però creim que és millor, apostar per la salut que per l'aspecte.


El concentrat de poma permet fer les confitures amb una cocció més curta que l'habitual. Gràcies a que la pectina l'ajuda a espessir. Això ens permet que la fruita no quedi tan recuita i perdi menys vitamines i propietats. El podreu trobar, facilment, en tendes de productes ecològics.

De la resta, ja sabeu que a l'hivern, les mandarines són una font de vitamina C excel·lent.


Què vagi de gust!

2 comentaris:

  1. He copiat i publicat a "Facebook" ... ja me faràs "pagar" pels "drets d'autor...

    ResponElimina