Ingredients
800
g de carabassa
80
g de llenties vermelles
150
g de patata
1
porro
200
g de crema de llet d'ametlla
650
g d'aigua
Començau
preparant la verdura. Netejau el porro, llevant el primer tel, les
arrels i la part més verda de la cua. Tallau-lo a rodanxes fines.
Pelau la carabassa i retirau-ne les pipes i tallau-la a daus. Pelau
la patata i tallau-la igual que la carabassa.
Posau a l'olla un raig d'oli i el porro. Salpebrau. Sofregiu fins que el porro estigui transparent. Afegiu-hi la carabassa i la patata. Remenau-ho durant un minut i abocau-hi l'aigua, les llenties i la cúrcuma. Remenau i tapau. Coeu a foc suau durant vint minuts.
Aturau el foc, afegiu-hi la crema de llet d'ametlla, el pebre de Jamaica i rectificau de sal.
Triturau amb la batedora o passau-ho pel passa-puré.
Ho podeu servir amb unes pipes de gira-sol o uns crostons de pa torrat i un raig d'oli d'oliva.
Per saber-ne més
Posau a l'olla un raig d'oli i el porro. Salpebrau. Sofregiu fins que el porro estigui transparent. Afegiu-hi la carabassa i la patata. Remenau-ho durant un minut i abocau-hi l'aigua, les llenties i la cúrcuma. Remenau i tapau. Coeu a foc suau durant vint minuts.
Aturau el foc, afegiu-hi la crema de llet d'ametlla, el pebre de Jamaica i rectificau de sal.
Triturau amb la batedora o passau-ho pel passa-puré.
Ho podeu servir amb unes pipes de gira-sol o uns crostons de pa torrat i un raig d'oli d'oliva.
Per saber-ne més
La
carabassa és molt rica en beta-carotè, vitamina A, C, B2, B5, B6, K
i també licopè, que és una substància anticancerosa molt potent
que també trobam a les tomàtigues.
A aquesta crema li hem afegit llenties vermelles pelades. Les llenties són un aliment molt ric en proteïnes, vitamines, ferro i zinc, fibra, antioxidants, folats i lignans. A més, aquestes llenties pelades, couen molt ràpidament i són més digeribles.
Les ametlles són un complement ideal per aquells que no preneu lactis. Tenen una proporció molt alta de calci.
Si voleu, podeu completar aquesta recepta amb un poc de gomasi (sal de sèsam) o tahin fets a base de sèsam. Unes llavors amb molts d'antioxidants. A ca nostra, sempre n'hi ha i el pos a molts de plats.
Què vagi de gust!
A aquesta crema li hem afegit llenties vermelles pelades. Les llenties són un aliment molt ric en proteïnes, vitamines, ferro i zinc, fibra, antioxidants, folats i lignans. A més, aquestes llenties pelades, couen molt ràpidament i són més digeribles.
Les ametlles són un complement ideal per aquells que no preneu lactis. Tenen una proporció molt alta de calci.
Si voleu, podeu completar aquesta recepta amb un poc de gomasi (sal de sèsam) o tahin fets a base de sèsam. Unes llavors amb molts d'antioxidants. A ca nostra, sempre n'hi ha i el pos a molts de plats.
Què vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada