TRUITA DE FAVETES TENDRES I CARXOFA

La truita és un dels plats més versàtils de la nostra cuina. La podem fer amb infinitat d’ingredients. Al mercat, he trobat aquestes favetes. Les primeres de la temporada d’hivern i, que voleu que vos digui, no m’he pogut resistir a comprar-les. Aquí teniu una recepta fàcil, econòmica i deliciosa.

Per a 4 persones
300 g de favetes tendres amb bajoca

4 carxofes

½ manat de grells

5 ous

Oli d’oliva verge, sal, pebre bo, cúrcuma


Preparació

Primer de tot, prepararem la verdura. Llevau el tronquet a les bajoques de les faves i netejau i tallau-les a bocins petits. Preparau les carxofes llevant les fulles més fortes, feis-ne làmines fines i deixau-les en remull en aigua amb unes gotes de llimona. Llevau les arrels dels grells i el primer tel i tallau-los en bocins d’uns 5 mm.


Posau en una paella oli i els grells. Salpebrau i sofregiu-los fins que estiguin cuits. Després posau-hi les favetes. Anau remenant. Si trobau que no hi ha prou oli, afegiu-ne i, si voleu que no tengui tant de greix, abocau-hi mig tassonet d’aigua. Quan estiguin mig cuites, afegiu-hi les carxofes i acabau de coure-ho devers 5 minuts.


Bateu els ous i posau-hi una mica de sal i mitja culleradeta de cúrcuma. Si sou vegans, podeu substituir l’ou per 16 cullerades de farina de ciuró mesclades amb 16 cullerades d’aigua.

Mesclar les verdures amb els ous o la mescla d'aigua i farina de ciuró. Posau oli dins una paella de manera que quedi per tota la base una pel·lícula fina. Quan estigui calent, abocau-hi els ous i les verdures. Anau sacsejant la paella perquè no s’aferri. Quan s’hagi pres la part de baix, girau-la amb l’ajuda d’una tapadora o d'un plat. Coeu l’altre costat. Si vos ha quedat poc cuita, repetiu aquesta acció fins que trobeu que està feta de per tot.


Per saber-ne més

Una bona truita no es pot fer amb qualsevol ou. Jo no som vegana, encara que no prenc lactis, ni altres productes animals a excepció dels ous. Ara bé, el que sí tenc clar és que a la nostra cuina només hi entren ous ecològics de gallines criades en llibertat. Com pensau que pot ser una truita feta amb gallines estressades que malviuen a una granja amb mils de gallines engabiades? Jo no hi voldria viure, així que pens que elles tampoc. A més, si l’estrès afecta la nostra salut, quina salut poden tenir aquestes pobres gallines? Per favor, si menjau productes animals, procurau que hagin estat tractats amb respecte. 

Bon profit! 

1 comentari:

  1. Maria Antònia, m'he permès copiar la foto i la recepta i posar-la al "Facebook"... Supòs que no hauré de pagar "drets d'autor"....¡¡¡ GRÀCIES...

    ResponElimina