La
truita és un dels plats més versàtils de la nostra cuina. La podem
fer amb infinitat d’ingredients. Al mercat, he trobat aquestes
favetes. Les primeres de la temporada d’hivern i, que voleu que vos
digui, no m’he pogut resistir a comprar-les. Aquí teniu una
recepta fàcil, econòmica i deliciosa.
300
g de favetes tendres amb bajoca
4
carxofes
½
manat de grells
5
ous
Oli
d’oliva verge, sal, pebre bo, cúrcuma
Preparació
Primer
de tot, prepararem la verdura. Llevau el tronquet a les bajoques de
les faves i netejau i tallau-les a bocins petits. Preparau les
carxofes llevant les fulles més fortes, feis-ne làmines fines i
deixau-les en remull en aigua amb unes gotes de llimona. Llevau les
arrels dels grells i el primer tel i tallau-los en bocins d’uns 5
mm.
Posau
en una paella oli i els grells. Salpebrau i sofregiu-los fins que
estiguin cuits. Després posau-hi les favetes. Anau remenant. Si
trobau que no hi ha prou oli, afegiu-ne i, si voleu que no tengui
tant de greix, abocau-hi mig tassonet d’aigua. Quan estiguin mig
cuites, afegiu-hi les carxofes i acabau de coure-ho devers 5 minuts.
Bateu
els ous i posau-hi una mica de sal i mitja culleradeta de cúrcuma. Si
sou vegans, podeu substituir l’ou per 16 cullerades de farina de
ciuró mesclades amb 16 cullerades d’aigua.
Mesclar
les verdures amb els ous o la mescla d'aigua i farina de ciuró.
Posau oli dins una paella de manera que quedi per tota la base una
pel·lícula fina. Quan estigui calent, abocau-hi els ous i les
verdures. Anau sacsejant la paella perquè no s’aferri. Quan s’hagi
pres la part de baix, girau-la amb l’ajuda d’una tapadora o d'un
plat. Coeu l’altre costat. Si vos ha quedat poc cuita, repetiu
aquesta acció fins que trobeu que està feta de per tot.
Per
saber-ne més
Una
bona truita no es pot fer amb qualsevol ou. Jo no som vegana, encara
que no prenc lactis, ni altres productes animals a excepció dels
ous. Ara bé, el que sí tenc clar és que a la nostra cuina només
hi entren ous ecològics de gallines criades en llibertat. Com pensau
que pot ser una truita feta amb gallines estressades que malviuen a
una granja amb mils de gallines engabiades? Jo no hi voldria viure,
així que pens que elles tampoc. A més, si l’estrès afecta
la nostra salut, quina salut poden tenir aquestes pobres gallines?
Per favor, si menjau productes animals, procurau que hagin estat
tractats amb respecte.
Bon profit!
Bon profit!
Maria Antònia, m'he permès copiar la foto i la recepta i posar-la al "Facebook"... Supòs que no hauré de pagar "drets d'autor"....¡¡¡ GRÀCIES...
ResponElimina